ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣτην Ελλάδα το Άγιο Φως

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Με δέος και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Κρατώντας στα χέρια του το αναστάσιμο φως λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα εξήλθε από το αεροσκάφος. Αγήματα του στρατού απέδωσαν τιμές αρχηγού κράτους.

Το ανέσπερο φως υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις σε 16 προορισμούς.

Αμέσως μετά το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις εκκλησίες της Αττικής από προσκυνητές που με φαναράκια περίμεναν καρτερικά να το παραλάβουν προκειμένου να το μεταφέρουν στις ενορίες τους.

Μία δεύτερη δάδα κατευθύνθηκε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου στην συνέχεια να μεταφερθεί και σε άλλους προορισμούς.

Το Άγιο Φώς σε 16 πόλεις

Με τρία έξτρα αεροσκάφη θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς η Aegean, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις. Συνολικά, η Aegean και η Olympic Air θα μεταφέρουν το ‘Άγιο Φως σε 16 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Real.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr