ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΓαβαλού: Έσωσαν από τις φλόγες διπλοκατοικία την ώρα του επιταφίου (φώτο)

Γαβαλού: Έσωσαν από τις φλόγες διπλοκατοικία την ώρα του επιταφίου (φώτο)

Γαβαλού: Έσωσαν από τις φλόγες διπλοκατοικία την ώρα του επιταφίου (φώτο)

γαβαλού 1Καθοριστικής σημασίας ήταν η επέμβαση των εθελοντών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γαβαλούς χθες, κατά την ώρα του επιταφίου του χωριού. Ο λόγος ήταν ότι αντιλήφθηκαν πως φλέγονταν μεγάλη διπλοκατοικία στο κέντρο του, την ώρα που πλήθος κόσμου ήταν στην εκκλησία και υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, όχι μόνο στο φλεγόμενο κτήριο.

Χάριν στην έγκαιρη επέμβασή των εθελοντών του πυροσβεστικού κλιμακίου του δήμου Αγρινίου, η φωτιά περιορίστηκε αποτελεσματικά και σε διάρκεια πολύ μικρότερη των δέκα λεπτών, σβήστηκε εντελώς, με αποτέλεσμα η ζημιές να είναι ελάχιστες. Παράλληλα, με την σωτήρια παρέμβασή τους, ενημέρωσαν και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, η οποία έσπευσε άμεσα στην Γαβαλού, αν και η κατάσβεση έγινε από τους εθελοντές του κλιμακίου. γαβαλού 2

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Αγρινίου “τρέχει” τις διαδικασίες ώστε τα δύο εθελοντικά κλιμάκια της περιοχής (Γαβαλούς και Παραβόλας) να λειτουργήσουν, αλλά και να εγκαινιαστούν, στις 24 Απριλίου. Βέβαια, ακόμη και αν η συγκεκριμένη ημερομηνία να μην επιτευχθεί, λόγω τυπικών ζητημάτων γραφειοκρατίας από την πλευρά της πολιτείας, κάτι που ίσως είναι απίθανο, τα δύο δημοτικά κλιμάκια την 1/5/15, τον επόμενο μήνα δηλαδή, μαζί με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, θα είναι ήδη σε ετοιμότητα και θα λειτουργούν επισήμως πλέον, κάτι που θωρακίζει επιπλέον τον δήμο Αγρινίου και ενισχύει και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κων/νος Χονδρός

γαβαλού 3

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr