ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠεριβαλλονΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο «Let’s do it Greece 2015»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο «Let’s do it Greece 2015»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο «Let’s do it Greece 2015»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο «Let’s do it Greece 2015» – Με  το… βλέμμα στις 26 Απριλίου η σημερινή συντονιστική συνάντηση φορέων

Την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για μία ακόμη χρονιά, στην Πανελλαδική Δράση «Let’s do it Greece 2015» που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου, επισημοποίησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντησή του με τον Συντονιστή της Πανελλαδικής Δράσης Νίκο Κιούση και τα μέλη, Τάσο Σταμάτη, Γιάννη Νεραντζάκη, Δήμητρα Γιαννάκη και Χάρη Βλασσόπουλο, κατά την οποία και υπέγραψε το χαρακτηριστικό μπλουζάκι συμμετοχής στην καμπάνια.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πλέον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε τρόπο σκέψης και να επανεξετάσουμε τη συμπεριφορά μας, αποκτώντας συνείδηση, που μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην “Let’s do it Greece 2015”» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, η συντονιστική συνάντηση των φορέων, έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύνθημα «Let’s Do It… Δυτική Ελλάδα» και να δοθεί το έναυσμα για καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τις μελλοντικές γενιές.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Συντονιστής Ν. Κιούσης και οι συνεργάτες του, οι οποίοι παρουσίασαν την καμπάνια και το σχέδιο δράσης, ενώ ακολούθησε διάλογος και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από όσους φορείς συμμετείχαν, όπως εκπρόσωποι Δήμων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων πολιτών της Περιφέρειάς μας.

Να υπενθυμίσουμε πως ημερομηνία της κοινής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ήδη οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις καθαρισμού σε διάφορα σημεία και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος και στόχος είναι να μεταδοθεί ο υγιής εθελοντισμός, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων και των φορέων και για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη συντονιστική συνάντηση εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μίλησε ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπράμος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τη διοργάνωση και είμαι βέβαιος πως όλοι οι πολίτες σε κάθε πόλη και χωριό και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες θα συμμετάσχουν μαζικά και θα προωθήσουν το μήνυμα της δράσης για τη βελτίωση και την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠοιοι συμμετείχαν στην συνάντηση

Μεταξύ των φορέων που παραβρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση είναι: οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Παύλος Στάμος, Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος, Ερυμάνθου Γιάννης Σουβαλιώτης, εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Αντιδημαρχιών των Δήμων Πατρέων, Ναυπάκτου, Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ερυμάνθου, Αιγιαλείας, και των εξής: ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Πολιτιστικός Σύλλογος Τ.Κ. Αραχωβιτίκων, Patrinistas, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Εθελοντές Σαμαρείτες, Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαθοπύργου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φορέας Διαχείρισης Κοτυχίου – Στροφιλιάς, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Εθελοντική Ομάδα Κάστρου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Σύλλογος «Η Ελπίδα», «Μαχητές», Κέντρο Πρόληψης Αιτωλοακαρνανίας, «Άλμα Ζωής», Θ.Π. Κέντρο «Μέριμνα», Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, «Ατροπός», 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών, Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Σύλλογος Ειρήνης και Φιλίας Πάτρας, Σύλλογος Κερκυραίων Πάτρας, ΕΕΤΕΜ, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση κ.α.

Καλούνται οι φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι ομάδες πολιτών να συμπληρώσουν το Έντυπο Περιγραφής Δράσης (μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/0B-_-9DFsudfMVjlDSzhHbHdTVmM/view?usp=sharing) και να το επιστρέψουν με email στη διεύθυνση letsdoit@pde.gov.gr ή με fax στον αριθμό 2613- 613 532.

Το συμπληρωμένο Έντυπο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του Χάρτη Δράσεων στην Περιφέρειά μας και επίσης θα προωθηθεί στο Let’s Do It Greece, καθώς και στις κατά τόπους Αρχές για τη διευκόλυνση των εθελοντών. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2613 613 509.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ