ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜαζική συμμετοχή στις Εορτές Εξόδου – Ευχαριστήριο του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου

Μαζική συμμετοχή στις Εορτές Εξόδου – Ευχαριστήριο του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου

Μαζική συμμετοχή στις Εορτές Εξόδου – Ευχαριστήριο του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου

Με την επιστροφή της ιερής  Εικόνας στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι φετινές εκδηλώσεις για τα 189 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Οι Εορτές Εξόδου οι οποίες είχαν αφετηρία το Σάββατο 21 Μαρτίου  χαρακτηρίσθηκαν από μαζική συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τους.

Το διήμερο 4 και 5 Απριλίου στην πομπή συμμετείχαν 25 φιλαρμονικές απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και 152 σύλλογοι και πολιτιστικοί φορείς, που διαμορφώνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε περισσότερα από 6.200 άτομα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο παλαιοτέρων ετών. Αντίστοιχου μεγέθους ήταν και η συμμετοχή στον Δρόμο Θυσίας, με τον αριθμό των αθλητών να ανέρχεται στους 350.

 Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:

«Με το πέρας των φετινών Εορτών Εξόδου, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν από τους συνδημότες μαςαλλά και τους επισκέπτες ως πλήρεις και επιτυχημένες, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την τιμητική του παρουσία. Τους σεβ. Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα καθώς και τα μέλη του ιερού κλήρου.

Τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου,τους Πρέσβεις και εκπροσώπους πρεσβειών. Τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων ασφάλειας. Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τους δημάρχουςγια την συμμετοχή τους. Τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη της ΠΕΔ. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, τους Αντιδημάρχους καθώς και τους επικεφαλής των φορέων για την υποστήριξη.

Τον Τελετάρχη Α. Γιώτη και τους συντονιστές της πομπής για την άψογη οργάνωση και παρουσία των τμημάτων, καθώς και όλους όσους βοήθησαν από κάθε άποψη.Τους εργαζόμενους του Δήμου για την διαρκή υποστήριξη, τις εθελοντικές ομάδες, σωματεία και συλλόγους για την πολύτιμη προσφορά τους.Τις Φιλαρμονικές της πόλης «Χρήστος Καψάλης», «Διονύσιος Σολωμός» και «Ιωσήφ Ρωγών» που συνόδευσαν τις εκδηλώσεις.

Τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την δημοσιογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων, καθώς και τους Χορηγούς που τις υποστήριξαν.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τις χιλιάδες των Ελλήνωνπου προσήλθαν προσκυνητές τιμώντας την μνήμη των Εξοδιτών.

Εύχομαι σε όλους και του χρόνου,

Όλοιπάλι εδώ στο Μεσολόγγι της ψυχής μας».

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ