ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣτόχος η προστασία του καταναλωτή – Σύσκεψη του Γρ. Αλεξόπουλου με κλιμάκια ελέγχου της Π.Ε. Αχαΐας και του ΕΦΕΤ

Στόχος η προστασία του καταναλωτή – Σύσκεψη του Γρ. Αλεξόπουλου με κλιμάκια ελέγχου της Π.Ε. Αχαΐας και του ΕΦΕΤ

Στόχος η προστασία του καταναλωτή – Σύσκεψη του Γρ. Αλεξόπουλου με κλιμάκια ελέγχου της Π.Ε. Αχαΐας και του ΕΦΕΤ

Με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια των προσφερόμενων τροφίμων και ποτών για την προστασία της υγείας του  καταναλωτή αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και ελληνοποίησης ξένων κρεάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα Κ. Κόλλαρης Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Ν. Τσολοδήμος Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Σ. Βέρρας Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Χαρά Οικονόμου προϊστάμενη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΔΕ, Χ. Παπασημακόπουλος προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας, Θ. Λάμπος προϊστάμενος Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, και Α. Βαγενάς προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας. Στη σύσκεψη συμμετείχε στο πλαίσιο καλής συνεργασίας και κοινών στόχων και ο προϊστάμενος του ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας Πέτρος Σωτηρίου.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε κρεοπωλεία, κατεψυγμένα προϊόντα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων και άλλων ειδών, σε πνεύμα συνεργασίας με τους επαγγελματίες, αλλά και με πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών) σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατόν να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία ή παραπλάνηση του Καταναλωτή.

Ιδιαίτερα δε για όλους τους επιχειρηματίες/προμηθευτές και διακινητές κρεάτων τονίζεται ότι: όλα τα σφάγια πρέπει να φέρουν σφραγίδες που υποδηλώνουν αφενός την προέλευσή τους και αφετέρου ότι είναι κατάλληλα προς κατανάλωση. Σφάγια τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν φέρουν την κατάλληλη σφραγίδα θα καταστρέφονται αμέσως. Η μεταφορά των κρεάτων επιτρέπεται μόνο με οχήματα-ψυγεία εφοδιασμένα με την απαραίτητη άδεια καταλληλότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Τα σφάγια θα πρέπει να συνοδεύονται απ΄ τα απαραίτητα εμπορικά έγγραφα (τιμολόγια – δελτία αποστολής) στα οποία θα αναγράφεται η χώρα προέλευσής τους  με ευθύνη του αγοραστή και του πωλητή.

Όπως δήλωσε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος «οι έλεγχοι στη αγορά έχουν  αποκλειστικό σκοπό την προστασία του καταναλωτή, όπως και την διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και των κατ/ρχων από μεμονωμένα φαινόμενα παραβατικότητας. Το καλό είναι ότι γενικά η αγορά της Αχαΐας είναι ποιοτική, με προϊόντα ασφαλή και σε καμιά περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά δεν την χαρακτηρίζουν».

Ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν τη διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα των Αρμόδιων  Ελεγκτικών Υπηρεσιών της  Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας :

  • 2613 620-720 & 6977479948- κ. Λάμπο Θεόδωρο, Προϊστάμενο Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν/κής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.
  • 2613 620 110 & 6944287947 κ. Παπασημακόπουλο Χρήστο – Προϊστάμενο Δ/νσης Ανάπτυξης Π. Ε.  Αχαΐας
  • 2613 620 717 & 6976060126 κ. Αγγελόπουλος Αργύρης – Προϊστάμενο Τμήματος Δημ. Υγείας & Κοιν/κής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr