ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΒολές Κατσούλη κατά Καραπάνου

Βολές Κατσούλη κατά Καραπάνου

Βολές Κατσούλη κατά Καραπάνου

Όνειδος!

Στις Γιορτές Εξόδου προσερχόμαστε πάντοτε ευλαβικά και ως ταπεινοί προσκυνητές της θυσίας των Ελευθέρων Πολιορκημένων και των ιδανικών της Ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που τους ενέπνευσαν.

Γι’ αυτό συνοδεύουμε σιωπηλοί την Ιερή Εικόνα της Εξόδου στο μνημόσυνο του Σαββάτου από τον Άγιο Σπυρίδωνα στον Κήπο των Ηρώων, γι’ αυτό οδεύουμε σε πομπή για να κάνουμε τρισάγιο στους αθάνατους νεκρούς μας στον τόπο της θυσίας, την Κυριακή το πρωί. Δεν πρόκειται για μια ακόμη παρέλαση, δεν προσφέρεται ο τόπος και ο χρόνος για άσκηση δημοσίων σχέσεων, για εκφορά ουδέτερων δηλώσεων άνευ περιεχομένου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, για όμορφες φωτογραφίσεις προσθετικών στο βιογραφικό μας.

Δυστυχώς σήμερα το πρωί, στην κορύφωση των εκδηλώσεων των φετινών Γιορτών Εξόδου, για πρώτη φορά στην ιστορική διαδρομή 189 ετών, ο πρώτος στη τάξη πολίτης του τόπου μας έπραξε το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Δεν ακολούθησε την πομπή από τον Μητροπολιτικό μας Ναό – όπως έπραξε ο κλήρος και οι εκατοντάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα – αλλά με αυτοκίνητο μεταφέρθηκε λίγο πριν τον Κήπο των Ηρώων και από εκεί εισήλθε «σαν τον κλέφτη» στην πομπή που έφθανε στον τόπο της θυσίας!

 

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι’ αυτό που συνέβη και ελπίζω να μην ακουστούν γιατί θα εντείνουν την ευτέλεια. Ο μοναδικός λόγος είναι η μη ενστερνισμός, στην πράξη και όχι στα λόγια, του βαθύτερου νοήματος των θυσίας των Εξοδιτών. Δεν είναι θεωρία αλλά βίωμα, το οποίο σε συνεπαίρνει και σε οδηγεί στο ξεπέρασμα των δυνατοτήτων σου. Είναι τελικά ζήτημα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

Να συγχαρώ – όπως έπραξα άλλωστε και το 2011 κάτω από χείριστες καιρικές συνθήκες – τους εκατοντάδες νέες και νέους που συμμετείχαν στο προσκύνημα και φέτος, τους συλλόγους, τις φιλαρμονικές, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, τους υπευθύνους της πομπής του Σαββάτου και της Κυριακής, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και τους Δημοτικούς Συμβούλους που έκαναν το πρέπον και δεν ακολούθησαν το παράδειγμα του επικεφαλής του δήμου μας.

Μια ΣΥΓΝΩΜΗ από την πλευρά του είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται να κάνει…

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr