ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜε επιτυχία ο δωρεάν εμβολιασμός των ανασφάλιστων παιδιών του Δήμου Αγρινίου

Με επιτυχία ο δωρεάν εμβολιασμός των ανασφάλιστων παιδιών του Δήμου Αγρινίου

Με επιτυχία ο δωρεάν εμβολιασμός των ανασφάλιστων παιδιών του Δήμου Αγρινίου

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  σε συνεργασία  με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, πραγματοποίησε και ολοκλήρωσετη δράση του «ΔΩΡΕΑΝ εμβολιασμός  και Οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών  ανασφάλιστωνγονέων του Δήμου Αγρινίου», με τον τριήμερο εμβολιασμό του Φεβρουαρίου και τον πρόσφατο (4 και 5 Απριλίου) στην πόλη μας.

2015-04-04--- 1Εμβολιάστηκαν περίπου 250 παιδιά,  αριθμός που καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημαανεμβολίαστωνπαιδιώντωντελευταίων χρόνων .Γνωρίζοντας  καλά, πως η λύση αφορά πρωτίστως την επίσημη Πολιτεία και το Δήμο Αγρινίου και πως οι εμβολιασμοί δεν γίνονται εφάπαξ αλλά επαναλαμβανόμενα, καλούμε και διεκδικούμε :

  • 2015-04-04 --9Η Πολιτεία να οργανώσει και να δώσει οριστική λύση μέσα από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, για διαρκή και ασφαλή εμβολιασμό όλων των πληθυσμιακών ομάδων και κυρίως την κάλυψη των ανασφάλιστων και των οικονομικά αδύνατων παιδιών.
  • Να ενημερώσει με συστηματικό τρόπο τους ανασφάλιστους γονείς, για το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν σε Δημόσιες Δομές Υγείας και να προμηθεύονται δωρεάν τα εμβόλια των παιδιών τους.
  • Να γίνεται το εμβόλιο «ΜΑΝΤΟΥ» οργανωμένα, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του αρμόδιου τμήματος του Νοσοκομείου  Αγρινίου.
  • Ο Δήμος ΑΜΕΣΑ να υλοποιήσει την υπόσχεσή του σε παλαιότερο Δημοτικού Συμβούλιο, περί εξεύρεσης κονδυλίου για εμβόλια παιδιών και έγκαιρα να προβεί στην αγορά εμβολίων,  που θα διατεθούν για τον εμβολιασμό παιδιών στο ΠΙΚΠΑ και στο Κέντρο Στήριξης Ρομα Αγρινίου, όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο και οξύνεται επιπλέον,  από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης πολλών μικρών παιδιών.

Ευχαριστούμε το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου για τη βοήθειά τους.

Επίσης ευχαριστούμε τους παιδιάτρους –Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου  Αδαμαντία Νίτσα και Χάρη Μακραδήμα, που εθελοντικά εμβολίασαν παιδιά στις δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και την κ. Πηνελόπη Βελέντζα, επισκέπτρια υγείας του ΠΙΚΠΑ.

24Τα Μέλη- Φορείς Σύλλογοι, όσο και οι εθελοντές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,  μένοντας σταθερά στην άποψη της ανάγκης για Δημόσια Δωρεάν  Υγεία και Παιδεία, θα συνεχίσουν – όχι επικοινωνιακά αλλά ουσιαστικά – να αναζητούν  λύσεις των προβλημάτων,  που αφορούν μαθητές και παιδιά του Δήμου μας, όταν και όπου μπορούν, χωρίς να μένουν άπραγοι περιμένοντας.

0Οι επόμενες δράσεις μας θα αφορούν την ασφάλεια και υγιεινή της Σχολικής Στέγης, θέμα που απασχολεί σοβαρά τις σχολικές μονάδες και τους Συλλόγους  Γονέων των σχολείων του Δήμου μας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6931227712 και 2641061999

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr