ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΑρνούνται οι Περιφερειάρχες να δώσουν στην Κυβέρνηση τα αδιάθετα κονδύλια των Π.Ε.Π.

Αρνούνται οι Περιφερειάρχες να δώσουν στην Κυβέρνηση τα αδιάθετα κονδύλια των Π.Ε.Π.

Αρνούνται οι Περιφερειάρχες να δώσουν στην Κυβέρνηση τα αδιάθετα κονδύλια των Π.Ε.Π.

Δεν επιστρέφονται τελικά στον Κρατικό Προϋπολογισμό τα αδιάθετα κονδύλια των Περιφερειών για χρηματοδότηση έργων υποδομής, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), που ολοκληρώθηκε, σήμερα το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη διαδικασία διαχείρισης των κονδυλίων των Π.Ε.Π. (Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα), ούτε θα υπάρξει πρόβλημα υποχρηματοδότησης των έργων ή έλλειψης πόρων στις Περιφέρειες.

Ο Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, που μετείχε επίσης στη σύσκεψη, ανέφερε, ότι δεν θα φύγουν χρήματα από τις Περιφέρειες για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και συνέστησε «ηρεμία».

Τόνισε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση εργάζεται, «προκειμένου να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ του ΕΣΠΑ» όπως είπε.

Περιφερειάρχες ανέφεραν μετά τη σύσκεψη ότι, η μεταφορά κονδυλίων του ΕΣΠΑ στον Κρατικό Προϋπολογισμό δεν προβλέπεται από την Κοινοτική νομοθεσία και ότι δεν υπάρχει διαδικασία για την υλοποίηση σχετικής πρόβλεψης που περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομίας προς τις Περιφέρειες, να μεταφερθούν δηλαδή στον προϋπολογισμό κονδύλια που δεν είναι άμεσα απαιτητά για την πληρωμή συγχρηματοδοτούμενων έργων.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr