ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικοΤα εύκολα και τα δύσκολα

Τα εύκολα και τα δύσκολα

Τα εύκολα και τα δύσκολα

Απομένουν τρεις αγωνιστικές στην Β΄Κατηγορία στις οποίες θα κριθούν οι θέσεις της ανόδου (είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω της προσπάθειας στα play offs) και το ποιες ομάδες θα αναγκαστούν να επιχειρήσουν την παραμονή τους μέσω των play out. Στα ματς που ακολουθούν υπάρχουν αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες με στόχους, ακόμα και τους ίδιους, αλλά και με αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους οι οποίοι συχνά γίνονται ρυθμιστές.

Ο πρωταθλητής κάθε Ομίλου της Β’ κατηγορίας, ανέρχεται στην Α’ κατηγορία και οι δευτεραθλητές κάθε Ομίλου της Β’ κατηγορίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ, σε ουδέτερα γήπεδα με χλοοτάπητα και τα δύο πρώτα σωματεία θα ανέλθουν στην Α’ κατηγορία, αλλά στην περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας, ανέλθει στην Γ’ Εθνική, τότε στην Α’ Κατηγορία θα ανέλθουν και οι 3 δευτεραθλητές της Β΄ΕΠΣΝΑ. Οι δευτεραθλητές κάθε Ομίλου προκύπτουν από play offs, τα οποία διεξάγονται ως εξής:  Η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση στην κανονική περίοδο, θα αγωνιστεί με εκείνη  που κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική περίοδο, οι αγώνες είναι διπλοί και δευτεραθλητής αναδεικνύεται το σωματείο που θα συγκεντρώσει στους 2 αυτούς αγώνες 4 βαθμούς και άνω. Ο 1ος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την 2η θέση την κανονική περίοδο και ο 2ος στο γήπεδο του αντιπάλου, αλλά εάν κανείς δεν φτάσει τέσσερις βαθμούς θα διεξαχθεί και 3ος αγώνας στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την 2η θέση την κανονική περίοδο και σε περίπτωση ισοπαλίας και στον τρίτο αγώνα, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την 2η  θέση στην κανονική περίοδο.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό οι ομάδες  που θα καταλάβουν την 14η και τελευταία θέση στους Ομίλους τους, υποβιβάζονται άμεσα στην Γ’ κατηγορία, ωστόσο στον 1ο    είναι γνωστή η ομάδα  και στον 3ο Όμιλο είναι γνωστές και οι δύο που θα υποβιβαστούν ).  Για τον α΄και β΄Όμιλο οι ομάδες  που θα καταλάβουν την 12η και 13η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν σε αγώνες play-out για τον υποβιβασμό ενός ακόμη σωματείου από κάθε Όμιλο, εκτός αν η βαθμολογική διαφορά του 12ου από το 13ο είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών, οπότε δεν θα διεξαχθούν αγώνες play-out και το 13ο σωματείο υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ κατηγορία. Αν χρειαστεί διεξαγωγή  play-out οι αγώνες  προβλέπεται ό,τι και στα play offs για την ανάδειξη του δευτεραθλητή.

ΜΥΡΤΙΑ 1ος όμιλος

Η Αναγέννηση Θέρμου έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την άνοδο, οπότε άλλες πέντε ομάδες παλεύουν για την 2η και 3η θέση της κανονικής περιόδου. Η Ένωση Ευηνοχωρίου με 46 βαθμούς και βατό πρόγραμμα κρατά την τύχη στα «χέρια» της για την πιο προνομιούχο 2η θέση. Την προσεχή 24η αγωνιστική παίρνει τρεις βαθμούς χωρίς αγώνα οπότε θα μείνει στην  θέση της και θα διατηρήσει την απόσταση  των τεσσάρων βαθμών από την 3η θέση, με ορατό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν χάσει στην έδρα του τρίτου σήμερα Λυγιά την προτελευταία αγωνιστική, δεν χάνει την 2η θέση αρκεί να κερδίσει στην έδρα της τον Τρίκαρδο στην αυλαία. Ο ΑΟ Λυγιά με τους 42 βαθμούς παίζει στην έδρα του ΓΟ Μεσολογγίου που θέλει διακαώς τη νίκη, φιλοξενεί την Ένωση Ευηνοχωρίου στο ντέρμπυ και τελειώνει με άλλο ντέρμπυ κόντρα στην ΑΕ Παλαιοπαναγιάς. Η ΑΕ με 41 βαθμούς αυτή την αγωνιστική έχει εκτός έδρας ντέρμπυ με τον Αλικυρναϊκό Αγ.Θωμά και υποδέχεται τον ΓΟ Μεσολογγίου την 25η αγωνιστική. Και ο Αλικυρναϊκός έχει 41 βαθμούς, ο οποίος την προτελευταία αγωνιστική παίζει στο Θέρμο με την πρωταθλήτρια Αναγέννηση και τελειώνει στην έδρα του με τον Αχιλλέα Γραμματικούς. Στην διεκδίκηση της 3ης θέσης βρίσκεται και η   Ακαδημία Μεσολογγίου έχοντας 40 βαθμούς και με αρκετά ευνοϊκό πρόγραμμα αφού κατά σειρά φιλοξενείται από τον Αστέρα Κεφαλοβρύσου, υποδέχεται την   ΑΕ Οινιαδών και τελειώνει με άνευ αγώνα τρίποντο.

Στην μάχη για την σωτηρία  ο Αστέρας Κεφαλοβρύσου που με 21 βαθμούς βρίσκεται πάνω από τη γραμμή της παραμονής, αλλά Τρίκαρδος Κατοχής έχει 18 και ο  ΓΟ Μεσολογγίου 16. Ο Αστέρας μετά το ματς με την Ακαδημία παίζει στην έδρα του αδιάφορου Αστέρα Μεσολογγίου και στην αυλαία υποδέχεται την επίσης αδιάφορη βαθμολογικά Ακαδημία Ναυπάκτου. Ο Τρίκαρδος μπορεί να πάρει έξι βαθμούς ακόμα καθώς παίζει στην έδρα της αδιάφορης ΑΕ Οινιαδών, παίρνει τρεις βαθμούς χωρίς αγώνα και τελειώνει με το ματς στο Ευηνοχώρι. Όσο για τον ΓΟΜ πρέπει να μοχθήσει πολύ γιατί παίζει με Λυγιά (εντός),  Παλαιοπαναγιά (εκτός) και τελειώνει με τους πρωταθλητές στην έδρα του.

2ος όμιλος

Ενώ φαίνονταν πως ο Κεραυνός Μυρτιάς (φωτο) θα πάρει άνετα την πρώτη θέση και την άνοδο, οι ισορροπίες έχουν διαφοροποιηθεί. Έχει μεν 55 βαθμούς, αλλά ακολουθεί με 52 ο ΠΑΟ Καλυβίων, ενώ η Θύελλα Παραβόλας έχει 48 και ο ΠΑΟ Αγρινίου 45. Ο Κεραυνός υποδέχεται την πολύ δυνατή και ικανή να προκαλέσει απώλειες Θύελλα, ενώ την 25η παίζει στην έδρα του ΠΑΟΚ στα Καλύβια, για να τελειώσει  εντός έδρας με την Ένωση  Αγίου Δημητρίου. Ο δε ΠΑΟΚ πάει για τρία ντέρμπυ: την προσεχή αγωνιστική στην έδρα του αδιάφορου πλέον αλλά ισχυρού Αστέρα  Αγρινίου, την επόμενη το ματς  με την Μυρτιά και τελειώνει με αγώνα μέσα στην Παραβόλα, όπου η Θύελλα ίσως και να «χτυπάει» την 2η θέση αν τον κερδίσει. Για την ομάδα της Παραβόλας πρώτο μέλημα είναι να ξεφύγει από τον ΠΑΟ Αγρινίου, που  απειλεί να της… αρπάξει την 3η θέση και μετά τον  Κεραυνό η Θύελλα θα παίξει στην έδρα του ΠΑΟ, για να κάνει φινάλε κόντρα στα Καλύβια. Όλα είναι ανοιχτά και με τον ΠΑΟ Αγρινίου να παίζει την 24η και 26η αγωνιστική στις έδρας της Καμαρούλας και των Φυτειών, αντίστοιχα, με πιθανότητα να βρει αδιάφορους και τους δύο αντιπάλους.

Κυρίως τον Ακαρνανικό που έχοντας 22 βαθμούς είναι ενδέκατος και για την ώρα αποφεύγει τα play out, παίζοντας με ΑΕΚ (εκτός ) και  Καμαρούλα (εντός ) πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟ, οπότε  ίσως να έχει εξασφαλιστεί πριν την 26η αγωνιστική. Στην μάχη της παραμονής η Ένωση  Αγίου Δημητρίου είναι 12η με 17 βαθμούς και της απομένουν δύο ματς με αδιάφορους αντιπάλους, τον  Πανοχθιακό (εκτός) και τον Αστέρα  Αγρινίου (εντός) πριν παίξει τη 26η με την Μυρτιά στο Θέρμο. Ο 13ος Κεραυνός Ποταμούλας θα παλέψει κυρίως για το πλεονέκτημα που δίνει η 12η θέση και παίζει με αδιάφορες ομάδες, καθώς άμεσα υποδέχεται τις Ελπίδες Αγρινίου, παίζει πάλι εντός με την Δάφνη Μεγ.Χώρας και την 26η εκτός με την ΑΕΚ Αγ.Κων/νου. Ο ουραγός με 13 βαθμούς Χ. Αστέρας Παντάνασσας έχει κάποιες πιθανότητες να αποφύγει τον απ’ ευθείας υποβιβασμό, χωρίς να είναι «απόλυτα» στο χέρι του διότι εξαρτάται από τις απώλειες των άλλων. Πάντως παίζει με Δάφνη Μεγ.Χώρας (εκτός), ΑΕΚ Αγ.Κων/νου (εντός), Αστέρα Καμαρούλας (εκτός).

 

3ος όμιλος

Αμβρακικός Λουτρού που υποδέχεται την Α.Ε.Βάλτου και θα αντιμετωπίσει στον Αστακό τον Ηρακλή και ο Ιδομενέας Εμπεσσού που θα υποδεχθεί την Α.Ε.Βάλτου σε γειτονικό ντέρμπυ, μπορεί να γίνουν ρυθμιστές για τις τρεις πρώτες θέσεις. Ο Αμφίλοχος έχει 55 βαθμούς και πιο βατό πρόγραμμα καθότι παίζει με ΑΟ Κανδήλας (εντός), Αετό Ξηρομέρου (εκτός) και Μεδεών Κατούνας (εντός).  Ακολουθεί ο Ηρακλής Αστακού με 54 βαθμούς με μάτς κόντρα σε Αετό  Ξηρομέρου (εντός),  Μεδεών Κατούνας (εκτός) και   Αμβρακικό Λουτρού  (εντός). Τρίτη η  Α.Ε.Βάλτου με δύο δύσκολα ματς ακόμα, αφού υποδέχεται την Κατούνα, αλλά ακολουθούν τα ματς σε Λουτρό και Εμπεσσό. Από τον Όμιλο υποβιβάζονται, ως γνωστόν, Αναγέννηση Αστακού και ΑΕ Τρύφου, που εγκατέλειψαν και οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Γιώργος Παπαϊωάννου

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr