ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαH Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Let’s Do It Greece!

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Let’s Do It Greece!

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Let’s Do It Greece!

«Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να δραστηριοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο. Ένα καλύτερο μέλλον τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τα παιδιά μας».

Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανακοινώνει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο «Let’s Do it Greece 2015», το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let’s Do it World».

Το «Let’s Do It» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες επιχειρήσεις, φορείς, εθελοντές και απλοί πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Μία ημέρα το χρόνο συντονισμένα όλοι οι φορείς και οι εθελοντικές, περιβαλλοντικές οργανώσεις αναλαμβάνουν και υλοποιούν δράσεις για μια Ελλάδα ομορφότερη και καθαρότερη, καθαρίζοντας από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα, συμβάλλοντας παράλληλα στη διάδοση του Εθελοντισμού στη χώρα μας.

Τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015 στις 11 π.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Lets Do It Greece, προσκαλούν τους εκπροσώπους Δήμων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων πολιτών της Περιφέρειάς μας, ώστε να ενημερωθούν από τον Συντονιστή, για το καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεών τους.

Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ως στόχο την ανάδειξη της ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος για πρόοδο και ποιότητα ζωής και την ενεργό συμβολή στη διάδοση του εθελοντισμού.

«Θέλουμε, την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, που έχει οριστεί ως ημερομηνία της πανελλαδικής δράσης του «Lets Do It Greece», ολόκληρη η Περιφέρειά μας να φωνάξει «Lets Do It Δυτική Ελλάδα». Πιστεύω πως σε κάθε πόλη και χωριό της Περιφέρειάς μας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και θα το προωθήσουν συμμετέχοντας», δήλωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συντονιστική συνάντηση φορέων την ερχόμενη Τρίτη και να φέρουν συμπληρωμένη τη φόρμα καταγραφής δράσης (που επισυνάπτεται), ώστε να συμπεριληφθεί στον Χάρτη Δράσεων της Δυτικής Ελλάδας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr