ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΗλειας“Πράσινο” από το ΦΟΔΣΑ Αχαΐας για τα σκουπίδια του Πύργου – Κινητοποιήσεις των φορέων

“Πράσινο” από το ΦΟΔΣΑ Αχαΐας για τα σκουπίδια του Πύργου – Κινητοποιήσεις των φορέων

“Πράσινο” από το ΦΟΔΣΑ Αχαΐας για τα σκουπίδια του Πύργου – Κινητοποιήσεις των φορέων

ΦΟΣΔΑ ΦΛΟΚΑΑπόφαση μεταφοράς στο ΧΥΤΑ Φλόκα παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων – Κινητοποιήσεις προετοιμάζουν σύλλογοι και φορείς της Δυτ. Αχαΐας- Καλούν σε νέα συνάντηση σήμερα Κυριακή

Το «πράσινο φως» για την μεταφορά 2.000 τόνων σκουπιδιών του Πύργου στο ΧΥΤΑ Φλόκα της Δυτικής Αχαΐας, έδωσαν προχθές κατά πλειοψηφία, τα μέλη της Διοίκησης του ΦΟΣΔΑ της περιοχής, που συντάχθηκαν με την απόφαση που είχε λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, παρέστησαν μέλη συλλόγων, φορέων και κατοίκων από τις τοπικές κοινότητες της Ωλενίας εκφράζοντας την αντίδραση τους, στην μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου, στον ήδη κορεσμένο ΧΥΤΑ Φλόκα – όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Μάλιστα προειδοποιήσαν τα μέλη του ΦΟΔΣΑ ότι θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ στην περίπτωση που εγκρίνει το αίτημα.
«Αυτή η απόφαση είναι σημειολογική και θα κρίνει το μέλλον του ΧΥΤΑ Φλόκα. Επίσης, ανοίγει την κερκόπορτα ώστε να έρθουν απορρίμματα από την Πάτρα, την Τρίπολη και όχι μόνο, με την ίδια δικαιολογία του Πύργου, για «προβλήματα υγείας». Παράλληλα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής της Ωλενίας, η οποία είδη πάσχει από τη ρύπανση των Πυρηνελαιουργείων και της ΒΙ.ΠΕ. γενικότερα» επισήμανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπαρμπούνης.
Στη συνεδρίαση, την αντίθεση τους εξέφρασαν ακόμα, εκπρόσωποι Περιβαλλοντικών συλλόγων και φορέων της περιοχής αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Φλόκα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα ενάντια στη μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου.
Μετά την θετική για τον δήμο Πύργου απόφαση, αποφασίστηκε νέα συνάντηση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων την Κυριακή στην οποία και θα αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης τους.

Σχεδιάζουν «μπλόκο»
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού αναφέρει: «Η τελική απόφαση που πάρθηκε στη Συνεδρίαση του ΦΟ.Δ.Σ.Α. στο πρώην Δημαρχείο Ωλενίας, είναι υπέρ στην μεταφορά 2.000 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα από τον Πύργο.
Η απόφαση πάρθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, παρά τις προειδοποιήσεις όλων μας, πως αυτό θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του ήδη επιβαρυμένου ΧΥΤΑ. Αρνητική ψήφος ήταν μόνο αυτή του κ. Στεργιόπουλου από τον ΦΟ.Δ.Σ.Α.. Εμείς σαν Σύλλογος, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, συλλόγους αλλά και απλούς δημότες της περιοχής, δεν θα εγκαταλείψουμε! Καλούμε Συλλόγους Φορείς και όποιον ακόμα είναι αντίθετος με αυτή την απόφαση να παρευρεθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου και ώρα 19:00, στα Χαρμπιλέικα στα Γραφεία του Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Ωλενίας, προκειμένου να συζητήσουμε για την περαιτέρω δράση μας επί του θέματος. Θα συνεχίσουμε ενάντια στο να γίνει πράξη αυτή η απόφαση!».
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr

Πηγή εφημερίδα Πρωινή=ILIALIVE
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr