Οι «Γέφυρες» στο Αγρίνιο

Μέλη του δωρεάν στεγνού εθελοντικού ανοιχτού πολυφασικού θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά διένειμαν ενημερωτικό υλικό στην πλατεία Δημοκρατίας και στα χωριά των Θεστιέων  …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέλη του δωρεάν στεγνού εθελοντικού ανοιχτού πολυφασικού θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά διένειμαν ενημερωτικό υλικό στην πλατεία Δημοκρατίας και στα χωριά των Θεστιέων

 

Στην πλατεία Δημοκρατίας βρέθηκαν το πρωί μέλη του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών «ΓΕΦΥΡΑ» του ΟΚΑΝΑ, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό για το έργο τους και την δράση τους. Οι «Γέφυρες» εδρεύουν στην Πάτρα και σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Οικογένεια της Θεραπευτικής Κοινότητας κα Βασιλική Σταμάτη, η «Γέφυρα» είναι πρόγραμμα απεξάρτησης κατά των ναρκωτικών, είναι στεγνό πρόγραμμα χωρίς λίστα αναμονής. «Ήρθαμε στο Αγρίνιο να κάνουμε ενημέρωση και να πούμε ότι στο πρόβλημα των ναρκωτικών υπάρχει βοήθεια, αρκεί να το θέλουν οι ίδιοι οι γονείς. Απευθυνόμαστε περισσότερο στους γονείς, δεν χρειάζεται να ντρέπονται και να καλύπτουν το πρόβλημα, αλλά χρειάζεται να ζητήσουν βοήθεια», δήλωσε η κα Σταμάτη.

Στο Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών υπάρχουν ψυχολόγοι, γονείς που έχουν αντιμετωπίσει το θέμα των ναρκωτικών και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Τα μέλη, εκτός από την ενημέρωση στο κέντρο του Αγρινίου, προγραμμάτισαν να ενημερώσουν με την παρουσία τους τις περιοχές του Παναιτωλίου, του Καινουρίου και της Παραβόλας.

Οι «Γέφυρες» διαθέτουν υποστηρικτικές μονάδες, εκτός από την καταπολέμηση των ναρκωτικών, μέσω της σωματικής αποτοξίνωσης όπως συμβουλευτικό σταθμό, θεραπευτική κοινότητα, τμήμα διαμονής, πρόγραμμα για τις οικογένειας των ατόμων που συμμετέχουν στο δωρεάν στεγνό, εθελοντικό, ανοιχτό, πολυφασικό θεραπευτικό πρόγραμμα και πρόγραμμα κοινωνικής δραστηριοποίησης. Οι «Γέφυρες» εδρεύουν στην Πάτρα, επί της οδού Αλ. Υψηλάντου 185 (τηλ. 2610 279 795 – fax 2610 621 955 – email: patrasnet@okana.gr.

Κων/νος Χονδρός