ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΗλειαςΠύργος: Νέα διαμαρτυρία κατοίκων για τα απορρίμματα έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας

Πύργος: Νέα διαμαρτυρία κατοίκων για τα απορρίμματα έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας

Πύργος: Νέα διαμαρτυρία κατοίκων για τα απορρίμματα έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι, κάτοικοι του Πύργου της Ηλείας, με αίτημα να βρεθεί λύση στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, που παραμένουν στους δρόμους της πόλης, αφού δεν υπάρχει χώρος για την εναπόθεσή τους.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το κτήριο της περιφερειακής ενότητας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Όταν η πορεία έφθασε έξω από το δικαστικό μέγαρο, αντιπροσωπεία των κατοίκων μπήκε στο κτίριο και επέδωσε ψήφισμα στην εισαγγελία, ενώ στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία των κατοίκων επέδωσε ψήφισμα στον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου, τόνισε, πως, καλά έκαναν οι κάτοικοι και κινητοποιηθήκαν για το ζήτημα των απορριμμάτων, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους φορέων να ασκήσουν και αυτοί με την σειρά τους πιέσεις, έτσι ώστε να γίνουν προσωρινώς δεκτά τα απορρίμματα του Πύργου, σε χώρους υγειονομικής ταφής, οι οποίοι λειτουργούν σε γειτονικούς νομούς.

Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Αχαΐας έχει κάνει δεκτό το αίτημα του Πύργου, να δεχθεί στον ΧΥΤΑ του Φλόκα περίπου 2.000 τόνους απορριμμάτων, υπό την προϋπόθεση να δεχθούν ποσότητες απορριμμάτων, που φθάνουν περίπου τους 6.000 τόνους και άλλοι δήμοι της Δυτικής Ελλάδας.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr