ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠαιδικοί σταθμοί: Πάνω από 500 παιδιά στο Αγρίνιο

Παιδικοί σταθμοί: Πάνω από 500 παιδιά στο Αγρίνιο

Παιδικοί σταθμοί: Πάνω από 500 παιδιά στο Αγρίνιο

«Αντίστροφη μέτρηση» για τις εργασίες αναβάθμισης στους παιδικούς σταθμούς καθώς πάνω από 500 παιδιά εγγράφηκαν για τη νέα σχολική χρονιά ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή

Μέχρι και την Κυριακή 10/09 συνεχίζονται οι εγγραφές για τα βρέφη και τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρίνιο. Οι ενδιαφερόμενοι συγκεκριμένα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου (www.agrinio.gov.gr) όπου θα δουν την ιστοσελίδα της ΚΟΙΠΑ. Εκεί υπάρχει «παράθυρο» που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κάνει την εγγραφή για το παιδί του, ενώ επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.polagrinio.intellisoft.gr.

Πέρυσι ο Δήμος Αγρινίου φιλοξένησε στους παιδικούς σταθμούς σχεδόν 500 παιδιά χωρίς τροφεία. Έγιναν δεκτά όλα τα παιδιά για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση. Συγκεκριμένα ήταν 380 νήπια και 100 βρέφη, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος είναι από τους ελάχιστους της χώρας, ο οποίος δεν διαθέτει τροφεία.

Φέτος, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, μέχρι στιγμής για βρέφη και νήπια έχουν υποβληθεί 500 με 600 αιτήσεις, ενώ ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει το σχολείο τα περισσότερα παιδιά, ενώ για όσα παιδιά οι γονείς υπέβαλαν/υποβάλλουν αίτηση το τελευταίο διάστημα (από 1η/09 μέχρι και 20/09) θα ενημερωθούν εγκαίρως, ώστε τα παιδιά τους στις 20 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουν το σχολείο.

Παράλληλα, ο Δήμος Αγρινίου πολύ πριν το καλοκαίρι είχε κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης των παιδικών σταθμών! Ειδικότερα αυτή την περίοδο οι αρμόδιοι αναμένουν τον εργολάβο για να υπογράψει και να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης των εσωτερικών και των αύλειων χώρων συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ! Στον εκάστοτε παιδικό σταθμό και ανάλογα με τις ανάγκες που διαθέτει θα δαπανηθούν από 70.000 μέχρι και 80.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης!

Για τους γονείς που αποφάσισαν να κάνουν την εγγραφή το τελευταίο διήμερο να υπενθυμίσουμε πως απαραίτητο είναι να υποβληθεί και η φορολογική δήλωση.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την εγγραφή – επανεγγραφή

Για εγγραφή στα τμήματα νηπίων δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από  1-1-2020 έως 31-3-2021.Για εγγραφή στα τμήματα βρεφών δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα βρέφη που έχουν γεννηθεί από 01-04-2021 έως και 31-03-2023.

Προκειμένου να συνεχιστεί η δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους ΔΠΣ του Δήμου Αγρινίου καλούνται οι γονείς όπως μεριμνήσουν για την υποβολή αίτησης τους στο «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών» μέσω τις Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε μεταγενέστερο χρόνο, που θα πληροφορηθούν σε νεότερη ανακοίνωσή μας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζεται ,το παιδαγωγικό , εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα των Δ.Β.Π.Σ.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  preschool.  Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι αναρτημένη, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου,  www.agrinio.gov.gr  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.polagrinio.intellisoft.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γονείς που είχαν δημιουργήσει κωδικούς πρόσβασης στην ανωτέρω εφαρμογή για το σχολικό έτος 2022/2023 δεν απαιτείται  να προβούν σε  εκ νέου δημιουργία καθώς μπορούν να εισέρχονται με τους παλιούς κωδικούς. Στην περίπτωση που έχουν απολέσει τον κωδικό πρόσβασης μπορούν να τον ανακτήσουν ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από  κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone  καθώς και tablet.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου θα περιέχονται οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού χρήστη καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης. Επίσης στην ίδια πλατφόρμα http://polagrinio.intellisoft.gr θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα- απαραίτητα δικαιολογητικά όπως το Έντυπο Υγείας του παιδιού.

Κων/νος Χονδρός- Εφημερίδα Συνείδηση

Δήμος Ξηρομέρου: Συγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ