ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο5 νέες θέσεις ταξί στο Αγρίνιο

5 νέες θέσεις ταξί στο Αγρίνιο

Αναμένεται μόνο η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε την δημιουργία 5 θέσεων ταξί για συνολικά 16 ταξί που αναμένεται να εξυπηρετήσουν περιοχές εκτός κέντρου. Ποιες είναι οι περιοχές που θα τοποθετηθούν οι νέες θέσεις των ταξί

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε η δημιουργία 4 νέων θέσεων ταξί (πιάτσες). Η πρώτη θέση θα είναι για 3 ταξί στη συμβολή των οδών Γούναρη και Δυρρού, η επόμενη θέση θα είναι στην οδό Καλλέργη, η οποία θα είναι για 5 ταξί. Ένα κενό που υπήρχε έρχεται να καλυφθεί και αναμένεται να εξυπηρετήσει φοιτητές, καθηγητές, πολίτες της περιοχής και επισκέπτες, αφού θα δημιουργηθεί νέα θέση για 4 ταξί, ακριβώς έξω από τις Πανεπιστημιακές σχολές του Αγρινίου. Η τελευταία ρύθμιση για την επαναλειτουργία 4 θέσεων ταξί  στον δρόμο έξω από τα παλιά ΚΤΕΛ, στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου.

Οι προτάσεις για τις νέες αυτές θέσεις ταξί έγιναν από το Σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου προς την επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αφού γνώμονας της επιτροπής αυτής είναι η γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η επιτροπή με πρόεδρο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μελιάδη, ενέκρινε αυτές τις θέσεις ταξί στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, μόλις προχθές.

Η προβλεπόμενη διαδικασία μετά την έγκριση της επιτροπής είναι να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο για να αρχίσει η χρήση τους. Πρόβλεψη του κ. Μελιάδη είναι η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τις 5 αυτές θέσεις ταξί, να περάσει και να εγκριθεί στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να μην υπάρχει χρονοτριβή.

Η πρόταση του σωματείου ραδιοταξί και η υλοποίησή της θα είναι απολύτως εξυπηρετική, καθώς πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να βρίσκουν ταξί στην γειτονιά τους, χωρίς να χρειάζεται να το καλέσουν, κάτι που συνεπάγεται με επιπλέον χρέωση. Παράλληλα, οι νέες θέσεις ταξί θα αποσυμφορήσουν και τις υπάρχουσες θέσεις του κέντρου από τις τεράστιες ουρές των ταξί που πολλές φορές μπλοκάρουν την κυκλοφορία, ενώ πολλές εκ των νέων θέσεων αναμένεται να είναι αρκετά προσοδοφόρες για τους οδηγούς ταξί, καθώς θα έχουν την δυνατότητα να είναι σε περιοχές που για πολλές ώρες έχουν πολύ κίνηση και οι επαγγελματίες οδηγοί δεν θα αναμένουν την σειρά τους για ώρες.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr