ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο5 Ιουνίου: Το Θαύμα της Παναγίας της Βλοχαϊτισσας,ένα συγκινητικό γεγονός για τον τόπο μας

5 Ιουνίου: Το Θαύμα της Παναγίας της Βλοχαϊτισσας,ένα συγκινητικό γεγονός για τον τόπο μας

5 Ιουνίου: Το Θαύμα της Παναγίας της Βλοχαϊτισσας,ένα συγκινητικό γεγονός για τον τόπο μας

Το γεγονός ότι στις 5 Ιουνίου τιμούμε το Θαύμα της Ιερής Εικόνας είναι άγνωστο στους περισσότερους μιας και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από το γεγονός. Κάτοικος του Καινουργίου ανέφερε στο “K” τα παρακάτω στοιχεία για τα όσα συνέβησαν εκείνη τη χρονιά.

“Την χρονιά εκείνη υπήρξε πλήρη λειψυδρία στην περιοχή με αποτέλεσμα οι αγρότες και  όσοι ζούσαν από την αξιοποίηση της γης να  έχουν φθάσει σε κατάσταση απελπισίας,αφού δεν μπορούσαν να παράγουν σοδειά.

Έτσι κατόπιν παροτρύνσεως από ιερείς εκείνης της εποχής σχεδόν ολόκληρη η περιοχή νήστεψε για 40 ημέρες και καθημερινά προσεύχονταν για το “άνοιγμα των ουρανών”.

Έτσι στις 5 Ιουνίου μετέφεραν την εικόνα από το μοναστήρι του Βλοχού προς το Καινούργιο. Και πράγματι το Θαύμα έγινε,πριν η Ιερή Εικόνα φθάσει στο Καινούργιο,ξεκίνησαν οι πρώτες ψιχάλες,με τους Πιστούς να ευχαριστούν την Παναγία μας και κάθε χρόνο να τιμούν την μνήμη του Θαύματος που συνέβη,ως και σήμερα.”

kainourgiopress.gr οι φωτογραφίες είναι από www.romios.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr