ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο “5 στους 7” δείχνει ότι δεν είμαστε και τόσο ξένοι τελικά με την Πάτρα…

Το “5 στους 7” δείχνει ότι δεν είμαστε και τόσο ξένοι τελικά με την Πάτρα…

Το “5 στους 7” δείχνει ότι δεν είμαστε και τόσο ξένοι τελικά με την Πάτρα…

Είναι σίγουρα ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ αυτό που καταγράφτηκε τελικά σε ότι αφορά την σύνθετη της συμμορίας που είχαν συστήσει οι “7” στην Πάτρα που συνελήφθησαν χθες για ληστείες και άλλα βαριά αδικήματα.

Αρχικά υπήρξε η πληροφόρηση ότι οι τρεις από τους επτά ήταν Αγρινιώτες, μετά μαθεύτηκε ότι είναι οι τέσσερις από τους επτά και τελικά ότι είναι οι πέντε από τους επτά! Με άλλα λόγια, κυριαρχία στις τάξεις της συγκεκριμένης ομάδας για εμάς εδώ πάνω από το αυλάκι! Όχι ότι στην συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είχε και κάποιο μερίδιο η Πάτρα, ε; Οι άλλοι δύο από Αθήνα είναι, να είμαστε σαφείς.

Το γεγονός ότι είχαν παράλληλη ενασχόληση τις πορείες και την αλληλεγγύη(πάνω από όλα) στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο έχει διαπιστωθεί από τους χώρους που κινούνταν και τους ανθρώπους τους οποίους λέει η Αστυνομία ότι προμήθευαν με ναρκωτικά που καλλιεργούσαν.

Ένας χώρος στον οποίο το Αγρίνιο έχει σταθερή παρουσία διαχρονικά και του οποίου ευνοείται η μετακίνηση στην Πάτρα λόγω του τεράστιου Πανεπιστημίου της πόλης. Ειδικά σε κτίρια του που όλοι ξέρουν ότι τελούν υπό συγκεκριμένη μόνιμη…εξουσία, έστω και άτυπα. Έστω κι αν υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το αν όλες οι παρόμοιες ομάδες σαν τους “7” λειτουργούν στα πλαίσια της ιδεολογίας ή απλά για λογαριασμό των δικών τους συμφερόντων.

Μας θυμίζει όμως η όλη ιστορία ότι το Αγρίνιο και η Πάτρα δεν είναι και τόσο ξένες πόλεις όσο θέλουν κάποιοι να νομίζουν. Η αλήθεια είναι ότι έχουν πολύ λιγότερα νταραβέρια από ότι δικαιολογεί η τόσο κοντινή απόστασή τους, οικονομικά έχουν ελάχιστα.

Όμως, κατά τα λοιπά, υπάρχουν ανταλλαγές πληθυσμών κι ένα “πήγαιν’ έλα” που παλιότερα δεν υπήρχε μεταξύ Πάτρας κι Αγρινίου. Μακάρι κάποτε στο μέλλον αυτό να μετατραπεί σε κάτι ωφέλιμο για τις δύο πόλεις…

Εφημερίδα Συνείδηση

Elite League: Με ηγέτη τον Φίσερ ο ΑΟ Αγρινίου κέρδισε τον Αμύντα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ