ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚορονοϊός: Πάμε για 4η δόση εμβολίου μέσα στο καλοκαίρι – Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή

Κορονοϊός: Πάμε για 4η δόση εμβολίου μέσα στο καλοκαίρι – Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή

Κορονοϊός: Πάμε για 4η δόση εμβολίου μέσα στο καλοκαίρι – Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή

Πάμε ολοταχώς για 4η δόση εμβολίου , μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που έχουμε τις τελευταίες ημέρες.

Οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5 του κορονοϊού να «ξεφεύγουν» από την ανοσία των εμβολίων και της φυσικής νόσησης και παρουσιάζουν εκπληκτική ταχύτητα διασποράς. Ο… συναγερμός, μετά και την εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, έχει σημάνει και σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Παρόλο που τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τις δυο αυτές μεταλλάξεις της Όμικρον, οι υγειονομικές αρχές θέλουν οι πολίτες να κάνουν και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού προκειμένου να θωρακιστούν από ενδεχόμενο βαριάς νόσησης. Τον Σεπτέμβριο, δε, αναμένονται και τα νέα εμβόλια.

Ενόψει του νέου καλοκαιρινού -κι όπως όλα δείχνουν- μεγάλου κύματος κορονοϊού που απειλεί την Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, οι ειδικοί αναμένεται σήμερα να αποφασίσουν να «ξεκλειδώσουν» την πλατφόρμα για την ελεύθερη χορήγηση της 4η (δεύτερης αναμνηστικής) δόσης εμβολίου.

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να δοθεί στους πολίτες το «πράσινο φως» για την ελεύθερη επιλογή της δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4ης δόσης), σε όποιον επιθυμεί θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iatropedia.gr, μάλιστα, οι επιστήμονες της Επιτροπής δεν πρόκειται να αποφασίσουν την υποχρεωτική χορήγηση μίας ακόμη δόσης εμβολίου, και μάλιστα, ούτε καν με τη μορφή απλής σύστασης. Η απόφαση θα επιτρέπει απλώς τον εμβολιασμό, ενδεχομένως σε όλους τους πολίτες άνω των 50 ή 55 ετών.

Κάτι που ισχύει ήδη σήμερα και δεν το γνωρίζουν πολλοί είναι, πως ακόμη και οι πολίτες κάτω των 60 ετών μπορούν, εάν το επιθυμούν, να κάνουν την τέταρτη δόση, μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους. Και συγκεκριμένα, μετά από ειδικό αίτημα που πρέπει να υποβάλλει ο γιατρός στην ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Ερευνα σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, για νέα μετάλλαξη

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, με πρωτοβουλία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και σε συνεργασία με το τμήμα μοριακού ελέγχου του πανεπιστημίου Πατρών ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει και νέα μετάλλαξη.

Συγκεκριμένα ειδικά κλιμάκια βρίσκονται στις πύλες εισόδου της χώρας, που συνδέονται ακτοπλοϊκά με το εξωτερικό, και ειδικότερα στην Πάτρα, την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα και πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους, στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει νέα μετάλλαξη του ιού.

Η έρευνα που ξεκίνησε πριν περίπου μια εβδομάδα, όταν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματά της θα αποσταλούν στον ΕΟΔΥ , για να προχωρήσει σε περαιτέρω αναλύσεις.

tempo24.news

Ναύπακτος: Κολώνα φωτισμού έπεσε στο πόδι παιδιού στην παιδική χαρά της Ψανής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ