ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμος4χρονη παιδί – θαύμα έμαθε πιάνο στην πανδημία -Της ζήτησαν να παίξει στο Κάρνεγκι Χολ [βίντεο]

4χρονη παιδί – θαύμα έμαθε πιάνο στην πανδημία -Της ζήτησαν να παίξει στο Κάρνεγκι Χολ [βίντεο]

4χρονη παιδί – θαύμα έμαθε πιάνο στην πανδημία -Της ζήτησαν να παίξει στο Κάρνεγκι Χολ [βίντεο]

Όταν οι γονείς της Brigitte Xie την έγραψαν σε μαθήματα πιάνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απλώς ήθελαν να την απασχολήσουν με κάτι.

Τώρα, η 4χρονη, έχει γίνει η νεότερη νικήτρια του υψηλού κύρους διαγωνισμού Elite International Music Competition, ενώ κλήθηκε να γίνει η μικρότερη ερμηνεύτρια που θα παίξει ποτέ στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης σε ηλικία τριών ετών. Θα είναι όμως λίγο μεγαλύτερη μέχρι να συμβεί αυτό, λόγω καθυστερήσεων που προκύπτουν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τα πόδια του μικροκαμωμένου κοριτσιού, κρέμονται πάνω από το έδαφος όταν κάθεται να παίξει πιάνο, ενώ τα χέρια της κινούνται με χάρη πάνω στα πλήκτρα του.

Με τα μακριά καστανά μαλλιά της πιασμένα σε αλογοουρά με φιόγκο, απάντησε «Ναι, διασκεδαστικό», όταν η μητέρα της, Nicole Sun, τη ρώτησε αν της αρέσει το πιάνο και αν είναι διασκεδαστικό.

Ο πατέρας της, Tao Xie από το Ρίτζφιλντ του Κονέκτικατ, την έγραψε για μαθήματα πιάνου στο Zoom πριν από περίπου ένα χρόνο για να της δώσει κάτι να κάνει κατά τη διάρκεια του lockdown, εξαιτίας του COVID-19.

«Στην αρχή, δεν περίμενα ποτέ ότι θα είναι ένα παιδί- θαύμα ή οτιδήποτε άλλο», είπε. «Αλλά ναι, αποδεικνύεται ότι είναι καταπληκτική».

Η Brigitte ήταν η νεότερη νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού Elite International Music, ο οποίος της χάρισε μια θέση στο Κάρνεγκι Χολ. Υποτίθεται ότι θα έπαιζε εκεί ως μέρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ταλέντων American Protege τον Νοέμβριο του 2020, το οποίο αναβλήθηκε για αυτόν τον Νοέμβριο και τώρα για τον Νοέμβριο του 2022 λόγω του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτιά στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων κοντά σε πτηνοτροφικές μονάδες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr