ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Να πάψουν οι Δήμοι και οι Δημοτικές επιχειρήσεις τους να εφαρμόζουν τα πιο αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα…» | ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Να πάψουν οι Δήμοι και οι Δημοτικές επιχειρήσεις τους να εφαρμόζουν τα πιο αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα…» | ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Να πάψουν οι Δήμοι και οι Δημοτικές επιχειρήσεις τους να εφαρμόζουν τα πιο αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα…» | ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της “Σ” με τίτλο “Η δημοτική επιχείρηση Στάθμευσης ενοικιάζει εργαζομένους” το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση:

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε τοπικά Μ.Μ.Ε. η είδηση ότι, με απόφαση του Δ.Σ. της, η Δημοτική Επιχείρηση Στάθμευσης του Δήμου Αγρινίου προχώρησε στην πρόσληψη τεσσάρων εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου με διάρκεια οκτώ μηνών.

Η πρόσληψη αυτή όμως έγινε από γραφείο ενοικίασης εργαζομένων, δηλαδή δουλεμπορικό. Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζομένους και το λαό της περιοχής ότι πρόκειται για μια ακόμα απόφαση πέρα για πέρα αντεργατική και μάλιστα από μια Δημοτική επιχείρηση που θα έπρεπε σ’ αυτά τα ζητήματα να είναι πιο προσεκτική και να εκφράζει την αντίθεσή της απέναντι στην πολιτική των σκλαβοπάζαρων που προωθούν τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Ε.Ε.

Το Ε.Κ.Α. κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική αυτή και την έχει καταγγείλει απαιτώντας την κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων.

Γι’ αυτό και απαιτούμε την ακύρωση αυτής της απόφασης και την πρόσληψη των αναγκαίων εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή απασχόληση με πλήρη δικαιώματα και αποδοχές.

Να πάψουν οι Δήμοι και οι Δημοτικές επιχειρήσεις τους να εφαρμόζουν τα πιο αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Αγρίνιο 2-2-2015

Το Δ.Σ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr