ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο480 νέοι φοιτητές στο Αγρίνιο

480 νέοι φοιτητές στο Αγρίνιο

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης μας

 

Μετά την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σχολών του Αγρινίου με την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, τις μειώσεις του διοικητικού προσωπικού αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές εξαιτίας της έλλειψης στέγης και δομών υποστήριξης, παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον για φοίτηση στην πόλη μας. Την φετινή χρονιά αναμένεται να εισαχθούν 480 νέοι φοιτητές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Πέμπτη.

Οι εισακτέοι θα φοιτήσουν στα τρία ενεργά τμήματα και συγκεκριμένα 184 στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, 182 στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων καθώς και 114 στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Η προθεσμία εγγραφής γίνεται φέτος από την Δευτέρα 15μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Συγκεκριμένα για το Τμήμα Διαχείρισης και Φυσικών Πόρων ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι 184. Ο κύριος στόχος του εν λόγω τμήματος είναι να προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην επιστήμη και στις τεχνολογίες του περιβάλλοντος.

Για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων o αριθμός των εισακτέων φοιτητών αποτελείται από 182 φοιτητές στους οποίους παρέχεται θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική γνώση σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων. Στόχος του είναι η επαρκής προετοιμασία των φοιτητών του για τη στελέχωση ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών τού αγροτικού και μεταποιητικού τομέα τής Ελληνικής οικονομίας.

Στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών εισάγονται φέτος 114 φοιτητές με το συγκεκριμένο τμήμα να έχει ως αποστολή την προαγωγή της γνώσης για τον πολιτισμό και την πολιτισμική κληρονομιά, την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής σε θέματα πολιτισμού και την κατάρτιση επιστημόνων ειδικευμένων στις σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού, παραγωγής, διάδοσης και διαχείρισης των πολιτισμικών προϊόντων και δράσεων.

Αξίζει να αναφερθεί και η οικονομική “ανάσα” που αναμένεται να δοθεί στην αγορά της πόλης του Αγρινίου με την έλευση των νέων εισακτέων φοιτητών αλλά αυτό θα εξαρτηθεί με τον αριθμό όσων πρόκειται να προχωρήσουν και να φοιτήσουν τελικώς στα τρία πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης.

Καθήκον να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο Αγρινίου παρά τις συνεχείς υποβαθμίσεις που έχει υποστεί στο παρελθόν και να υπάρξει πολιτική βούληση για τα προβλήματα που τόσα χρόνια αντιμετωπίζει καθώς τα τελευταία χρόνια ένας φαύλος κύκλος θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη των τμημάτων. Η νέα δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να στηρίξει τα τμήματα μετά την υπερψήφιση ακόμη και βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας της απόφασης του τότε Υπουργού Παιδείας κου Αρβανιτόπουλου που αποτέλεσε “ταφόπλακα” για την προοπτική αυτονόμησης του Πανεπιστημίου.

Άλκης Αποστολόπουλος 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr