“Εκφυλίζει τους θεσμούς ο κ. Καρπής” λέει ο Γ. Παπαναστασίου στην “Σ”

Νέα συνεδρίαση της ΠΕΔ την Τρίτη “Εκφυλίζει τους θεσμούς ο κ. Καρπής” λέει ο Γ. Παπαναστασίου στην “Σ” Η συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της…

Νέα συνεδρίαση της ΠΕΔ την Τρίτη

Εκφυλίζει τους θεσμούς ο κ. Καρπής” λέει ο Γ. Παπαναστασίου στην “Σ”

Η συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για την εκλογή νέου προεδρείου αναβλήθηκε την Πέμπτη και με επιστολή που έστειλε στον πλειοψηφών σύμβουλο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου και μέλος του Δ.Σ της Π.Ε.Δ, Θάνος Καρπής, υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκαν όλα τα μέλη της παράταξής του, ενώ η ενημέρωση έγινε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Σε δηλώσεις του στην “Σ” ο υποψήφιος για την προεδρεία της ΠΕΔ Γιώργος Παπαναστασίου, εμφανώς ενοχλημένος, ανέφερε σχετικά με την αναβολή της συνεδρίασης για την εκλογή προεδρείου τα εξής “Κάνω απίστευτη υπομονή και όλα όσα κάνει ο κ. Καρπής είναι τερτίπια, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων οφείλει να λειτουργήσει. Για την συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν όλοι ενημερωμένοι και όλοι οι εκπρόσωποι της παράταξής του ήταν εκεί. Έχω απευθύνει νέα πρόσκληση για το μεσημέρι της Πέμπτης στις 3. Ο κ. Καρπής έχει συνηθίσει σε μια λανθασμένη νοοτροπία. Δείχνουν με την στάση τους πως δεν θέλουν να κάνουν την διαδικασία για εκλογή οργάνου. Με όσα κάνει ο κ. Καρπής εκφυλίζει τους θεσμούς” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ για την διαδικασία της εκλογής του Προέδρου ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Αντιπροέδρου, Γραμματέα καθώς και μελών στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, 21 Οκτώβρη. Εκτιμάται πως οι 4 σύμβουλοι που ανήκουν στο ΚΚΕ θα ψηφίσουν λευκό. Οι 8 σύμβουλοι που προέρχονται από τη ΝΔ θα ψηφίσουν Παπαναστασίου, οι 7 προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ σύμβουλοι θα στηρίξουν τον κ. Καρπή και το ζητούμενο είναι τι θα πράξουν οι δύο σύμβουλοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Το μεσημέρι της Παρασκευής , με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με την σύγκληση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για την εκλογή προεδρείου, ο πλειοψηφών σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές και δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου εξέδωσε ανακοίνωση και δήλωσε:

«Ας μην ανησυχεί κανένας εκ των συναδέλφων στο Δ.Σ. της ΠΕΔ για την πίστη και την εμμονή μου, όχι μόνο στους τύπους, αλλά κυρίως στην ουσία των δημοκρατικών θεσμών. Επιπλέον, θυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή, πριν τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., διατύπωσα δημόσια και ευθαρσώς την πίστη μου ότι η ΠΕΔ οφείλει να είναι ένα πεδίο συνεργασίας, αλληλοβοήθειας και κοινής οργάνωσης των δήμων της Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο οι διαφορές να γεφυρώνονται και τα κοινά να υπερισχύουν.

Η παράταξή μας, “Νέα Εποχή” απέδειξε την δημοκρατική της αντίληψη, προσερχόμενη δύο φορές σε δύο μέρες στα γραφεία της ΠΕΔ στην Πάτρα για την ανάδειξη του νέου προεδρείου. Και την επιβεβαίωσε πλήρως, αποδεχόμενη την απουσία και τις αιτιάσεις των άλλων παρατάξεων, έστω και αν αυτές αφορούν το τυπικό (γραπτές προσκλήσεις) και όχι το ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας.

Κατόπιν τούτων, ορίστηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ για την προσεχή Τρίτη, ακριβώς όπως προβλέπεται και παρά το γεγονός πως μέχρι τότε θα έχει εξαντληθεί το τυπικό διάστημα που ορίζεται εκ του νόμου από την εκλογή μέχρι την συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Επιμένουμε και εμμένουμε στην διάθεσή μας για συνεργασία με όλους. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την δημιουργία μίας συμπαγούς ομάδας προς το κοινό καλό όλων των δήμων και των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης όμως, ζητάμε και σεβασμό, αλλά και σοβαρότητα. Διότι αιτήματα «διαβούλευσης» μακριά από την αίθουσα του Δ.Σ. της ΠΕΔ και ουσιαστικά, κάτω από το τραπέζι, κάθε άλλο παρά τιμούν τον θεσμό και την δημοκρατική μας αντίληψη.

Αν ο στόχος όλων μας είναι η συνεννόηση και η βέλτιστη λειτουργία της ΠΕΔ, αυτό θα φανεί στην συνεδρίαση, ενώπιον όλων των συμβούλων και των παρατάξεων. Αν όμως κάποιοι θέλουν η ΠΕΔ να μείνει ακέφαλη για όσο διάστημα χρειαστεί να… μαγειρέψουν και να επαναλάβουν τα παλαιοκομματικά τους παιχνίδια, να ξέρουν πως δεν θα τους περάσει. Απέναντί τους, θα βρουν την μεγάλη πλειοψηφία των πραγματικά δημοκρατικών συμβούλων της ΠΕΔ, στη συνεδρίαση της Τρίτης».

Άλκης Αποστολόπουλος