ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμος45 χρόνια Περικλής Κοροβέσης στην «Λέσχη του βιβλίου»

45 χρόνια Περικλής Κοροβέσης στην «Λέσχη του βιβλίου»

Παρουσιάστηκε το συγγραφικό έργο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Περικλή Κοροβέση στο βιβλιοπωλείο «Η Λέσχη του βιβλίου». Έγινε συζήτηση για την πολιτική δράση στον χώρο της αριστεράς του συγγραφέα, ξεκινώντας από το πρώτο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση «Ανθρωποφύλακες» και φτάνοντας το τελευταίο του «Παράπλευρες απώλειες»

Την Δευτέρα 7 Απριλίου το βιβλιοπωλείο «Η Λέσχη του Βιβλίου» φιλοξένησε τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Περικλή Κοροβέση, με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου – καταγγελία με τίτλο «Ανθρωποφύλακες» από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων». Στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου έγινε αρχικά μια εκτενής αναφορά για το βιβλίο «Ανθρωποφύλακες», που πρωτοεκδόθηκε το 1969 και αποτέλεσε αφορμή για να αποκαλυφθεί στην Ευρώπη το ζήτημα των βασανιστηρίων στη Χούντα, κάτι που οδήγησε την Ελλάδα στην αποπομπή της.
Στη συνέχεια επακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα και τους παρευρισκόμενους, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του κ. Περικλή Κοροβέση, με τίτλο «Παράπλευρες καθημερινές απώλειες», αλλά και συνολικά για την ζωή και το έργο του δημοσιογράφου – συγγραφέα.
Το τελευταίο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση αποτελείται από μικρά κείμενα μέσα από τα οποία γίνεται προσπάθεια να αποκαλυφθούν μεγάλες αλήθειες που παραμένουν αθέατες. Έγινε ακόμη συζήτηση και για την αριστερά του σήμερα, καθώς ο Περικλής Κοροβέσης παραμένει ενεργός κοινωνικός αγωνιστής στο χώρο της αριστεράς. Ως προς το σημείο αυτό ο κ. Κοροβέσης τοποθετήθηκε, δηλώνοντας ότι η αριστερά πρέπει να έχει συνεχώς πνεύμα αντίστασης και να λειτουργεί με άμεση δημοκρατία από τα κάτω, διότι αυτή η λειτουργία αποτελεί τον μόνο τρόπο για την αλληλεγγύη στην κοινωνία.
Πριν την λήξη της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην συμμετοχή του Περικλή Κοροβέση στην Εφημερίδα των Συντακτών και το πείραμα της αυτοδιαχείρισης.
Kων/νος  Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr