ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΠαναιτωλικός: Χτυπάει «καμπανάκι»

Παναιτωλικός: Χτυπάει «καμπανάκι»

Οι βεβιασμένες μεταγραφικές κινήσεις δεν αποτελούν την πιο σοφή τακτική για μία ομάδα και το ίδιο ιχύει για τον Παναιτωλικό, του οποίου ωστόσο οι ιθύνοντες πρέπει πλέον να βιαστούν.

Καθότι δεν είναι μόνο πως δεν έχουν αποκτηθεί παίκτες σε θέσεις που χρειάζεται, αλλά χάνονται και από αυτούς που έπαιζαν στην ομάδα. Αποτέλεσμα ένα άδειο ρόστερ 10 μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, για την οποία οι άνθρωποι των κυανοκίτρινων υπόσχονταν να είναι  σχεδόν πλήρες, ή έστω με λίγες ελείψεις.

Ο Ράφελ Μπρακάλι έστειλε το νέο συμβόλαιό του με ισχύ για τον επόμενο ένα χρόνο, αλλά χάθηκε οριστικά ο Ανέν που θα αποκτηθεί από την Βελγική Λιρς. Για τον δεύτερο η «Σ» είχε γράψει πριν περίπου 15 μέρες, ότι δύσκολα θα παραμείνει και πως από τον Παναιτωλικό δεν τον υπολόγιζαν πολύ και έψαχναν για άλλο παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όμως ούτε αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν, με την σημείωση πως πλέον απαιτούνται δύο ποδοσφαιριστές γι’ αυτή τη θέση.

Είναι δεδομένο πως η ΠΑΕ «ψάχνεται»  για πολλούς παίκτες στο εξωτερικό και το Σαββατοκύριακο διέρρευσε η πληροφορία πως ένας ακόμα Αργεντινός χαφ βρίσκεται κοντά στην συμφωνία. Από την Κύπρο κάνουν λόγο για τον Χρήστο Καρυπίδη, αλλά η ομάδα του της Λεμεσού αρνείται να τον αφήσει ελεύθερο άνευ ανταλλάγματος, αφού έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2015. Αυτό μπορεί και να διαφοροποιηθεί, δηλαδή να υπαναχωρήσει η ομάδα της Κύπρου διότι ο Παναιτωλικός δεν συνηθίζει να αποζημιώνει ομάδες, αλλά θα πάρει χρόνο. Και μάλλον αυτό περιμένουν από το Αγρίνιο, την αποδέσμευση του Καρυπίδη μιας και δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα στην νυν ομάδα του, ενώ στο μεταξύ ο Παναιτωλικός ψάχνει για καλύτερες λύσεις από τον 32χρονο στο κέντρο της άμυνας. Ο  Τσαμπούρης πάντα στα υπόψιν και κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν επίσης τον Πιπίνη, παίκτες για δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα.

Με δώδεκα συμβόλαια

Αυτή τη στιγμή είναι λίγοι οι παίκτες που ανήκουν με συμβόλαιο στον Παναιτωλικό και αποτελούν ουσιαστικές μονάδες για την ομάδα. Οι δύο στη θέση του τερματοφύλακα, Ράφαελ και Στεφανάκος.  Στην άμυνα υπάρχουν μόνο δύο στην ουσία, οι Κουτρουμάνος και  Κούσας, ενώ ανήκει και ο  Άσκες χωρίς βάσει λογικής και πιθανοτήτων να μπορεί να υπολογίζεται σοβαρά. Στην γραμμή αυτή θα μπορούσε να προστεθεί και ο Παπουτσογιαννόπουλος, αλλά τον είδαμε πιο πολύ στα χαφ και ελάχιστα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στην μεσαία γραμμή ο Παναιτωλικός διαθέτει Πόι, Γοδόι, Μαρτινες,  Θεοδωριδη,  με τους νεαρούς  Μηλιο και Μυγα. Οι Μπελον, Καλογερης, Σμιλτος που είχαν φύγει δανεικοί ανήκουν στην ομάδα χωρίς αξιοσημείωτες προϋποθέσεις. Στην επίθεση περιλαμβάνεται μόνο ο νεοαποκτηθείς Αλβες και ίσως ο Μεταξουλης αν κριθεί κατάλληλος.

Επομένως με μία «χαλαρή» αποτίμηση ο Παναιτωλικός αυτή τη στιγμή διαθέτει οκτώ παίκτες με προοπτική να είναι βασικοί (Ράφαελ ή Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούσας, Πόι, Γοδόι, Μαρτινες,  Θεοδωριδης,  Αλβες), που μπορεί να μειωθούν σε πέντε αν με αυστηρά κριτήρια τεθούν υπό αμφισβήτηση οι Πόι και Κουτρουμάνος λόγω των σοβαρών τραυματισμών τους και ο Άλβες λόγω της πρόσφατης απραξίας του.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr