40 μέρες γιορτή

Παγοδρόμιο, Παραμυθούπολη, μουσική και πολλά δρώμενα ετοιμάζει για τις γιορτές ο Δήμος Αγρινίου

40 μέρες γιορτή

Η τόνωση της αγοράς αλλά και της διάθεσης αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη μας οι φιλοδοξίες της δημοτικής αρχής

 

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στις φετινές γιορτές, στις πλούσιες εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Αγρινίου για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Αξιοποιώντας πολιτιστικούς συλλόγους, καλλιτεχνικές ομάδες, σχολεία και φορείς και με σκοπό να δημιουργηθεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά σε ολόκληρο το Αγρίνιο. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο όσα είναι ήδη γνωστά μας προϊδεάζουν για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη μας, αφού φιλοδοξία των ανθρώπων που εργάζονται για την υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων, είναι αυτές να έχουν 40 ημέρες διάρκεια.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Δημοκρατίας, στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων οι οποίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό για περισσότερο από ένα μήνα. Παραμυθούπολη για τα μικρά παιδιά στην Δημοτική Αγορά, όπου παράλληλα θα υπάρχουν κι άλλα δρώμενα, Παγοδρόμιο στην Πλατεία Δημάδη και Carousel στην Πλατεία Δημοκρατίας, θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία αναφοράς. Δεν θα είναι τα μόνα όμως, αφού ταυτόχρονα με αυτά θα λαμβάνουν χώρα μουσικά και όχι μόνο δρώμενα σε διάφορα σημεία της πόλης, με σκοπό να διαχυθεί η εορταστική ατμόσφαιρα και πέρα από το κέντρο, πράγμα στο οποίο θα βοηθήσει και ο φωτεινός διάκοσμος που θα κοσμήσει κτίρια της πόλης.

Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής, όπως μας μετέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Παπαγεωργίου που έχει αναλάβει την διοργάνωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων, είναι το εορταστικό πνεύμα να φέρει χαρά στους δημότες του Αγρινίου αλλά και να αποτελέσει τονωτικό στοιχείο για την τοπική αγορά. Σε αυτό θα συντελέσει και η δυνατότητα η οποία θα δοθεί σε εμπόρους και επιχειρηματίες της πόλης να ενοικιάσουν περίπτερα στην παλιά δημοτική αγορά για την διαφήμισή τους, ενώ θα μπορούν να τοποθετήσουν και διαφημιστικά πανό στον χώρο, σε μορφή χορηγίας. Αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αν υλοποιηθούν όλα όσο επιθυμεί η νέα δημοτική αρχή, τότε δεν αποκλείεται να επιτευχθεί και ο απώτερος σκοπός, ο οποίος δεν είναι άλλος από την προσέλευση επισκεπτών από τις γύρω περιοχές στο Αγρίνιο.

Τα σχέδια είναι πολλά και θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να ενημερωθούμε για το πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, ευελπιστούμε όμως ότι, πέραν όλων των άλλων, θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αλλάξει προς το καλύτερο η ψυχολογική διάθεση όλων!

 

Κώστας Καρακώστας

 

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, αναφέρει τα εξής:

«Ο μαγικός κόσμος του παραμυθιού θα έχει φέτος τη στέγη του στην καρδιά του Αγρινίου, στην πλατεία Δημάδη. Αυτά τα Χριστούγεννα θα φτιάξουμε όλοι μαζί το δικό μας παραμύθι! Ένα «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ» για να υποδεχτούμε τα φετινά Χριστούγεννα με τον πιο παραμυθένιο τρόπο! Στόχος της νέας δημοτικής αρχής να κινητοποιήσει τις πιο δημιουργικές και δραστήριες ομάδες της περιοχής μας προκειμένου να υλοποιήσει ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Όλοι μαζί θα ζωντανέψουμε το δήμο μας αξιοποιώντας πολιτιστικούς συλλόγους, καλλιτεχνικές ομάδες, ωδεία, σχολεία, νεανικά και μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, σχολές χορού, επιχειρηματίες και όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, είτε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων είτε ως εθελοντές ή συμπαραστάτες.

Όσο για το χριστουγεννιάτικο «μενού»; Περιλαμβάνει μουσική, χορό και τραγούδι, παγοδρόμιο, τραμπολίνο, καρουζέλ, τρενάκι, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κουκλοθέατρο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, ξωτικά και παραμύθια μέχρι γλυκίσματα, άφθονη σοκολάτα, ζεστό κρασί και φυσικά τον πολυαγαπημένο, Αϊ-Βασίλη.

Παρά τις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε πιστεύω πως φέτος τις γιορτές θα κατορθώσουμε να κάνουμε τα προσωπάκια χιλιάδων παιδιών… των παιδιών μας χαρούμενα. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω και κυρίως δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι»!

 

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Σ», η Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, είπε τα εξής:

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα τα φετινά Χριστούγεννα.

Ζωντανή και δυνατή, παρά την κρίση, γίνεται η πόλη των παιδιών, των μαγικών παραμυθιών και των συναρπαστικών παιχνιδιών. Στα πλαίσια αυτά θα δημιουργήσουμε στους χώρους της Λαχαναγοράς Παραμυθούπολη, ενώ στον ίδιο χώρο θα γίνονται εκπαιδευτικά προγράμματα και διάφορα δρώμενα.

Στην πλατεία Δημάδη θα κατασκευαστεί Παγοδρόμιο και στην πλατεία Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί Carousel  και άλλα παιχνίδια. Πολλά  σημεία της πόλης θα ζωντανεύουν με μουσική, χορό και τραγούδι. Ξεχωριστός θα είναι και  ο εορταστικός διάκοσμος  σ’ ολόκληρη την πόλη.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, φιλοδοξούμε να δώσουμε χαρά σε όλους,  να τονώσουμε  την αγορά  της πόλης και να προσελκύσουμε όχι μόνο τους δημότες μας, αλλά και επισκέπτες από τις γύρω περιοχές.

Σας καλώ, να ζήσουμε όλοι μαζί, το δικό μας Χριστουγεννιάτικο «Παραμύθι από Ζάχαρη».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr