ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΕκδήλωση – αφιέρωμα του 3ου Δημοτικού Νεάπολης στη Μικρασιατική καταστροφή (εικόνες)

Εκδήλωση – αφιέρωμα του 3ου Δημοτικού Νεάπολης στη Μικρασιατική καταστροφή (εικόνες)

Εκδήλωση – αφιέρωμα του 3ου Δημοτικού Νεάπολης στη Μικρασιατική καταστροφή (εικόνες)

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και η Στ’  Τάξη του, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «Μικρασία, Χαίρε» την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Εκδήλωση - αφιέρωμα του 3ου Δημοτικού Νεάπολης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή (εικόνες)Η εκδήλωση ήταν ένα μικρό αφιέρωμα στην ιστορία, τον πολιτισμό και την τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, ένας μικρός φόρος τιμής στα θύματα της μικρασιατικής τραγωδίας, στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις προαιώνιες πατρογονικές εστίες και κατέφυγαν στη Μητέρα Ελλάδα, βοηθώντας τη να ορθοποδήσει στα δύσκολα χρόνια του Μεσοπολέμου, στον πλούσιο και λαμπρό μικρασιατικό πολιτισμό.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, κ. Μπορμπότσιαλου Δημητρίου, μέσα από κείμενα, μαρτυρίες και θεατρικά προσέγγισαν την πορεία της Μικράς Ασίας στον χρόνο, από την αρχαιότητα μέχρι και την καταστροφή του 1922.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, η οποία απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια.

Εκδήλωση - αφιέρωμα του 3ου Δημοτικού Νεάπολης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή (εικόνες)Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γεώργιος Πιτταροκοίλης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης σε μια εποχή που εντείνονται οι αναθεωρητικές βλέψεις των γειτόνων μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και φορείς της τοπικής κοινωνίας: ο αιδεσιμότατος πατέρας Κοσμάς και ο αιδεσιμότατος πατέρας Δημήτριος από τη Νεάπολη, ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης, κ. Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, η γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», κα. Αγγελική Συργιάνη καθώς και ο πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Δημήτριος Νταβαρίνος.

Οι αφηγήσεις των παιδιών, τα παραδοσιακά τραγούδια της ορχήστρας και τα θεατρικά δρώμενα κατάφεραν να συγκινήσουν τους παρευρισκόμενους. Το κοινό καταχειροκρότησε τους μαθητές και τον εκπαιδευτικό για την άριστη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Εκδήλωση - αφιέρωμα του 3ου Δημοτικού Νεάπολης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή (εικόνες)

Εκδήλωση - αφιέρωμα του 3ου Δημοτικού Νεάπολης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή (εικόνες)

Συγχαρητήρια επιστολή στους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου από τον δήμαρχο – Σε ποιο διαγωνισμό διακρίθηκαν

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ