ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδεια2ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών στη Ρουμανία μέσω Εrasmus (εικόνες)

2ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών στη Ρουμανία μέσω Εrasmus (εικόνες)

2ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών στη Ρουμανία μέσω Εrasmus (εικόνες)

Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» στη Ρουμανία σε πρόγραμμα Εrasmus+

Από Κυριακή 22/10/23 μέχρι και τη Παρασκευή 27/10/23 εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκαν την Ρουμανία στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Learning mathematics through practical activities -Μαθαίνω Μαθηματικά με πρακτικές δραστηριότητες».

Στην Ρουμανία η αντιπροσωπεία του σχολείου επισκέφθηκε το κοντινό Γυμνάσιο της Μανάσιας, όπου και συμμετείχε σε μαθηματικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα στη διδασκαλία του υπολογισμού εμβαδού γεωμετρικών σχημάτων με χρήση πρακτικών μεθόδων. Οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες σχεδίασαν ένα κοινοτικό χώρο – πάρκο σε διάφορα σχήματα που προοριζόταν για αθλητικά παιχνίδια, παιδική χαρά, χώρους πρασίνου, πεζοδρόμια και υπολόγισαν το εμβαδόν και την επιφάνεια κάθε χώρου στο πάρκο σε τετραγωνικά μέτρα και μέτρησαν πόσα πεζοδρόμια πρέπει να κατασκευαστούν για την εύκολη πρόσβαση στο πάρκο. Σκοπός του project ήταν οι μαθητές μέσα από μία βιωματική δραστηριότητα να συνδέσουν τα μαθηματικά με πτυχές της καθημερινής ζωής.

Πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις:

  • Επίσκεψη στην ιστορική έπαυλη της Μανάσιας.
  • Επίσκεψη στο Βουκουρέστι και στον Βοτανικό του κήπο.
  • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου.
  • Περιήγηση στην Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου.
  • Επίσκεψη στο Μπρασόφ και στο κάστρο του Μπράν.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή της αντιπροσωπείας του σχολείου στο κοινοτικό κέντρο του Ουρζιτσένι όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Ρουμανίας.Οι δράσεις οργανωμένες από τους Ρουμάνους εταίρους μας ήταν εντυπωσιακές καθώς κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε η διαμονή μας να είναι ευχάριστη και δημιουργική.Η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα γίνει στην Αθήνα 4 με 7 Μαρτίου.

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης μαθητών για τα βιοαπόβλητα στο Δήμο Αμφιλοχίας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ