ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδεια2o ΕΠΑΛ Αγρινίου: Μέχρι την Κρήτη έφτασε η χάρη της ομάδας της ρομποτικής

2o ΕΠΑΛ Αγρινίου: Μέχρι την Κρήτη έφτασε η χάρη της ομάδας της ρομποτικής

2o ΕΠΑΛ Αγρινίου: Μέχρι την Κρήτη έφτασε η χάρη της ομάδας της ρομποτικής

Μέχρι την Κρήτη έφτασε η χάρη της ομάδας της ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αποκαλύπτει πως η πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής έφερε ακόμη και επιχειρηματική πρόταση στους μαθητές.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κατήγαγε μια σημαντική διάκριση από πολλές απόψεις. Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO κατέλαβε την 1η θέση στην Ανοικτή Κατηγορία των ΕΠΑΛ με μια δημιουργία που είχε ως θέμα την «Αγροτική Παραγωγή και τυποποίηση».

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, προβληματίστηκαν και πειραματίστηκαν πάνω όχι σε ένα θεωρητικό θέμα, αλλά πάνω σε ένα πρόβλημα κάτι που άπτεται της τοπικής παραγωγικής δραστηριότητας, προσπαθώντας να δώσουν λύσεις.

Συγκεκριμένα υλοποίησαν ένα θερμοκήπιο (σε μορφή μακέτας) στο οποίο προτείνονται αυτοματισμοί για το εξαερισμό, τη σκίαση, αλλά και τη θέρμανσή του, με «έξυπνες» λύσεις και βασισμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου Αθ. Φλωρόπουλος μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» για την επιτυχία της ομάδα ρομποτικής του σχολείου σημείωσε ότι «πρόκειται για μια επιτυχία που δεν ήρθε τυχαία, ούτε χωρίς κόπο.

«Είναι μια επιτυχία που αποδεικνύει πως οι στόχοι επιτυγχάνονται όταν υπάρχει κατάρτιση, παιδαγωγικοί ευαισθησία, προσήλωση και πάθος» είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας εύσημα στους μαθητές, αλλά και στους καθηγητές εμψυχωτές της ομάδας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ρομποτική παραμένει εκτός αναλυτικών προγραμμάτων και οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν χρόνο από τον ελεύθερο χρόνο τους για να έρθουν τέτοια αποτελέσματα.

Το αξιοσημείωτο από την επιτυχία της ομάδας ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, είναι όπως αποκάλυψε ο Αθ. Φλωρόπουλος, ότι οι μαθητές του σχολείου δέχθηκαν πρόταση από μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα παρακολουθώντας με απομακρυσμένο τρόπο θερμοκήπια στην Κρήτη.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Παπαθανασίου, υπεύθυνος του Τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» αναφέρθηκε αναλυτικά στο δημιούργημα της ομάδας ρομποτικής, που βασίζεται σε τρία υποσυστήματα, ένα που αφορά τον έλεγχο της θερμοκρασίας, ανάλογα με την εποχή, όπου τα σκιάδα του θερμοκηπίου λειτουργούν αυτόματα αναλόγως των αναγκών και των θερμοκρασιών που επικρατούν, ένα δεύτερο υποσυστήμα που αφορά τη διαλογή των προϊόντων, ανάλογα με το μέγεθός του ή με βάση το χρώμα (άγουρα ή ώριμα δηλαδή) και ένα τρίτο υποσύστημα που αφορά την υποστήριξη του θερμοκηπίου μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος με solar tracker που κατευθύνει τα πάνελς προς τον ήλιο.

Όπως ανέφερε ο Λ. Παπαθανασίου, όλα τα εξαρτήματα των υποσυστημάτων είναι σχεδιασμένα από την ομάδα του σχολείο και εκτυπωμένα από το 3D εκτυπωτή του σχολείου.

Η γενικότερη φιλοσοφία της δημιουργίας της ομάδας ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου είναι πως όλα τα υποσυστήματα του θερμοκηπίου λειτουργούν και μέσω wi-fi και μέσω εφαρμογών μπορούν να δίνουν στο γεωργό την ακριβή εικόνα για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στο θερμοκήπιο.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Β΄ Πληροφορικής
Φαρδιά Άγγελο Μανδρούκα Θεοφάνη, Σαφκάκη Μάρκο, Παπαθανάση Άγγελο, Καρκάνη Μαρία, Αθανασιά Δανάη, Ευθυμίου Ανδρέα

Γ΄ Πληροφορικής
Κορδολαίμης Λεωνίδας, Λάζαρη Παναγιώτα, Νικολόπουλος Φίλιππος, Ανδριόπουλος Ανδρόνικος, Κουκορέτσης Ευθύμιος, Γκορόγιας Κων/νος

και υποστηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς: Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γιώργο ΠΕ86, Τίτη Άγγελο ΠΕ86, Λουρόπουλο Αθανάσιο ΤΕ01.13, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 και Πεφάνη Κων/νο ΠΕ86.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου: Κάθετη διαφωνία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ