ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη Ελλαδα2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο Συμμετοχή της εκπαίδευσης

2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο Συμμετοχή της εκπαίδευσης

Δυναμικό παρόν έδωσαν φορείς και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη δίωρη συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στο ξενοδοχείο Porto Rio στην Πάτρα, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Τ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Θεοχάρης Παταργιάς, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο κ. Ιωάννης Τέγας, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Αιτ/νίας και η κ. Λέτα Βέργη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του εκπαιδευτικού συγκροτήματος Βέργη. Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Οι εισηγητές, μέσα σε ένα κλίμα γόνιμου προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου, κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδύονται για τους φορείς και τις δομές της εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας μεσούσης των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων. Για την εν λόγω συνεδριακή εκδήλωση ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Θα ήθελα, αρχικά, να συγχαρώ την εφημερίδα «Πελοπόννησος» που για δεύτερη συνεχή χρονιά και στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία αναπτυξιακό συνέδριο το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε φορείς και παράγοντες της περιοχής μας να τοποθετηθούν, να μοιραστούν κοινές ανησυχίες, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να καταθέσουν προτάσεις για μείζονος σημασίας ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας. Το εν λόγω συνέδριο αποτέλεσε πεδίο διαλόγου και έκφρασης, δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, από άτομα και φορείς του τόπου μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και απευθύνονται στους πολίτες της.
Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για το βήμα που παρείχαν σε φορείς και εκπροσώπους της εκπαίδευσης να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για τον αποφασιστικό ρόλο που μπορεί η εκπαίδευση να διαδραματίσει ώστε η νέα γενιά να γίνει κοινωνός των αναδυόμενων προκλήσεων του σύγχρονου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ένα αίσθημα συνευθύνης στη διαμόρφωση της οικονομίας του μέλλοντος. Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και ανακατατάξεων η εκπαίδευση και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού τίθενται ως προϋποθέσεις ανάπτυξης καθώς καμιά οικονοµική και τεχνολογική πρόοδος δεν μπορεί να συντελεστεί χωρίς την επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα. Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη είναι δύο έννοιες αλληλεξαρτώμενες και πολύ στενά συνδεδεμένες. Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αποτελεσματική εκπαίδευση ενώ συγχρόνως η εκπαίδευση αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της διαμόρφωσης της αγοράς εργασίας. Είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις που ακούστηκαν θα αποτελέσουν πηγή γόνιμου προβληματισμού στην προσπάθεια αναζήτησης λύσεων τόσο για ατομική όσο και για συλλογική ανάπτυξη».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr