ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα Νεα2η θέση για τον Μεσολογγίτη Ι. Καρέτσο στα 5χλμ του 8ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιο Αιγιάλειας

2η θέση για τον Μεσολογγίτη Ι. Καρέτσο στα 5χλμ του 8ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιο Αιγιάλειας

2η θέση για τον Μεσολογγίτη Ι. Καρέτσο στα 5χλμ του 8ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιο Αιγιάλειας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Ημιμαραθώνιος Αιγιάλειας με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή και λίγο έλειψε να οδηγήσουν τους διοργανωτές στη ματαίωσή του.

Θυμίζουμε, ότι ο δήμος δεν κάλυψε τα έξοδα, καθώς λόγω της διαμάχης που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου δεν μπόρεσε να συνεδριάσει για να εγκρίνει τις συγκεκριμένες πιστώσεις του Ημιμαραθωνίου.

Η λύση τελικά δόθηκε από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών που ανέλαβε τα έξοδα του αγώνα αποτελώντας τον μεγάλο χορηγό.

Toν αγώνα (καθώς και τους παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ) διοργάνωσε ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Συνολικά και στους τρεις αγώνες πήραν μέρος 460 δρομείς, οι 261 εκ των οποίων συμμετείχαν στον ημιμαραθώνιο.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 π.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και οι αθλητές/τριες πέρασαν μέσα από τα παραλιακά χωριά των Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων η διαδρομή, μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και ακολούθως της παραλιακής οδού, κατέληξε στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου και έγινε ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες).

Στα 5χλμ η εκκίνηση έγινε  από τις 12 Βρύσες. Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου στο τέρμα έγινε αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές τερμάτισαν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (12 βρύσες). Οι 12 βρύσες ήταν το σημείο  τερματισμού και για τον αγώνα του 1,5 χλμ.  Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου.

Νικητής του ημιμαραθωνίου ήταν ο Γιάννης Καλαπόδης του Α.Σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με πολύ καλή επίδοση (1.13.51). Όπως εξαιρετικές επιδόσεις πέτυχαν και οι άλλοι δύο δρομείς που ανέβηκαν στο βάθρο, αλλά και όσοι ακολούθησαν στις πρώτες θέσεις. Ο Νικόδημος Νικολακέας του ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ που τερμάτισε 2ος με 1.15.19 και ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ που ακολούθησε με 1.15.41. 4ος ήταν ο Δημήτρης Τασσόπουλος επίσης του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Στάθης Γκίνης και Γιάννης Χαμοδράκας. Στους τρεις πρώτους της κατηγορίας τα βραβεία παρέδωσε ο πρόεδρος της Παναγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος.

Στις γυναίκες, για άλλη μία φορά πρώτη ήταν η Βηθλεέμ Σαπίου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ με 1.34.18. Στη 2η θέση τερμάτισε η Τάνια Γούπου της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ με 1.34.24 και στην 3η η Κατερίνα Πρισακάρου των ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με 1.37.14. Τη βράβευση σε αυτή την κατηγορία έκανε η υποψήφια δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Βάσω Ψυχράμη.

Νικητής στα 5.000 μ. ήταν ο Νίκος Γεωργίου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ με 0.18.53, 2ος ο Ιωάννης Καρέτσος των ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με 0.19.06 και 3ος ο Θωμάς Ζαράγκας του ΤΟΡ FORM CITY με 0.19.43. Τους τρεις πρώτους των 5.000 μέτρων βράβευσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης.

Στις γυναίκες, στην κατηγορία των 5.000 μέτρων  πρώτευσε η Μαρία Βαρβιτσιώτη (ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΩΝ) με 0.22.49 και ακολούθησαν: Παρασκευή Βαγενά (ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΩΝ) με 0.23.28 και Αδριανή Σανδραβέλη (ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ) με 0.24.25. Τα βραβεία παρέδωσε ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτος Σταυρόπουλος.

protionline.gr

ΑΕΜ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Γεωργίου Ι. Κοκοσούλα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr