ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο25η Μαρτίου: H Δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (εικόνες)

25η Μαρτίου: H Δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (εικόνες)

25η Μαρτίου: H Δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (εικόνες)

Με τέλεση της  επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη  ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου  κ. Αρχοντούλα  Αλεξανδροπούλου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε η επίσημη δεξίωση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Δ.Γαλαζούλα, εκπ.Αν. Διοικητή Φουράς Γρ. Γιωτης,  του Διοικητή Αεροπορικού Φυλακίου Αγρινίου  Κ. Σδούκου, τον Διοικητή ΠΥ Αγρινίου ΕυστράτιουΠετράκη,Ανθ. Λιμενικού Ν.Ταφιάδης, ο πρόεδρος του ΔΣ Αγρινίου, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ανέφερε:

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Σήμερα, τιμούμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η Εκκλησία γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας Ενσάρκωσης και  ο Ελληνισμός  ένα  ορόσημο στην αναγέννηση του Έθνους. Είναι η ημέρα που θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας. Και οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε και να αγρυπνούμε«με λογισμό και μ΄ όνειρο». Πάντα ελεύθεροι Έλληνες».

Aγρίνιο – 25η Μαρτίου: Η παρέλαση των μαθητών των Λυκείων (ΦΩΤΟ – VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ