ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα25 χρόνια ποιμαντορίας του κ. Ιεροθέου στην Εκκλησία της Ναυπάκτου (VIDEO)

25 χρόνια ποιμαντορίας του κ. Ιεροθέου στην Εκκλησία της Ναυπάκτου (VIDEO)

25 χρόνια ποιμαντορίας του κ. Ιεροθέου στην Εκκλησία της Ναυπάκτου (VIDEO)

Το συμβολικό δώρο της ενορίας,του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του δ.σ. του συνδέσμου αγάπης του Ι.Ν.Αγ.Παρασκευής Ναυπάκτου για το αργυρούν ιωβηλαίο του κ. Ιεροθέου.

25 χρόνια ποιμαντορίας και διαρκούς πνεμυατικής καθοδήγισης στην τοπική εκκλησία της Ναυπάκτου για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Ιερόθεο και στον λόγο του για το γεγονός αυτό,ο ιερέας του ενοριακού ναού της Αγ.Παρασκευής Ναυπάκτου π.Γεώργιος Παπαβαρνάβας, αναφέρθηκε στο σημαντικό έτος 2020 που πλην της συμπληρώσεως των 25 ετών στη μητρόπολη Ναυπάκτου του κ. Ιεροθέου,αποτελεί έτος σημαντικών αγιοκατατάξεων για ιερομονάχους όπως του Αγίου Ευφραίμ του Κατουνακιώτη,του Αγίου Ιωσήφ του Σπηλαιώτη αλλά και η ασγιοκατάταξη του αγίου επισκόπου Εδέσσης-Πέλλης και Αλμωπίας Καλλινίκου.Και για το λόγο αυτό,το παρόν έτος είναι έτος χαρμόσυνο αφού η Εκκλησία του Χριστού εμπλουτίστηκε με νεοφανείς αγίους

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Ιεροθέου,ο π.Γεώργιος Παπαβαρνάβας τόνισε την παρουσία του κ. Ιεροθέου στην ιστορική μεν αλλά μικρή Μητρόπολη Ναυπάκτου,την οποία ποιμένει θεοφιλώς.Την αναδείξατε μεγάλη και δημοφιλή με τον βίο και την πολιτεία,με τον εμπνευσμένο λόγο (γραπτό και προφορικό) με την ορθόδοξη διδασκαλία και τον ιεροποστολικό ζήλο.

Ως επίσκοπος και μητροπολίτης -συνέχισε ο π.Γεώργιος- δε λάβατε αξία από την μητρόπολή σας,αλλά δώσατε εσείς αξία σ αυτή και την κάνατε γνωστή στα πέρατα του κόσμου.Αγαπάτε θυσιαστικά αυτόν τον τόπο και το αποδείξατε επανειλλημένως στην πράξη με τα έργα και το παράδειγμά σας αφού κατά καιρούς σας είχαν γίνει αρκετές δελεαστικές προτάσεις για να αναλάβετε άλλη μητρόπολη με τελευταία αυτήν της γενέτειράς σας των Ιωαννίνων.Όμως εσείς παραμείνατε πιστός σε αυτή που σας εμπιστεύτηκε ο Χριστός δια της Εκκλησίας ήτοι την Ι.Μ.Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Μέσα στη χαρά της σημερινής πανηγύρεως και με την αφορμή της συμπλήρωσης των 25 ετών παρουσίας σας στην Μητρόπολή μας σας εκφράζουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη γιαυτό που είστε και για όσα έχει πράξει,αλλά και για την προκοπή του ποιμνίου,να διασώσετε το κατ εικόνα,ή να το επανεφέρετε στη μετάνοια και να μας κάνετε Θεούς κατά χάριν και μετόχους της άνω μακαριότητας και λαμπρότητας,ήτοι Ουρανοπολίτες κατά το λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και να σας προσφέρουμε ένα συμβολικό δώρο που είναι έναν εγκόλπιο του Αγίου Καλλινίκου

nafpaktianews.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr