Πρόκριση για την 22χρονη Αιτωλικιώτισσα Έλενα Παπασταματοπούλου στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού

Υπερήφανους μας κάνει μια πανέμορφη Αιτωλικιώτισσα με τις αθλητικές της διακρίσεις, αλλά και με την γενικότερη δραστηριότητά της. Πρόκειται για την 22χρονη Έλενα Παπασταματοπούλου, η οποία έχει πάρει πολλές διακρίσεις στο Τάε Κβο Ντο και πλέον μπροστά της έχει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

<p>aitolikiotissa-paraolymopiakoys</p>

Υπερήφανους μας κάνει μια πανέμορφη Αιτωλικιώτισσα με τις αθλητικές της διακρίσεις, αλλά και με την γενικότερη δραστηριότητά της. Πρόκειται για την 22χρονη Έλενα Παπασταματοπούλου, η οποία έχει πάρει πολλές διακρίσεις στο Τάε Κβο Ντο και πλέον μπροστά της έχει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Έλενα έχει μια ιδιαιτερότητα: Γεννήθηκε με ένα χέρι. Αυτό όμως  δεν την εμπόδισε να είναι άριστη μαθήτρια και σήμερα φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής των Ιωαννίνων, δεν την εμπόδισε από την ηλικία των 7 ετών να κάνει διάφορες δραστηριότητες όπως χορός, κολύμβηση και άλλα και επίσης δεν την εμπόδισε να κάνει πρωταθλητισμό στο Τάε Κβο Ντο.

Στην ηλικία των 10 ετών, μεταξύ των άλλων, ήθελε να δοκιμάσει και το Τάε Κβο Ντο. Με την είσοδό της στην σχολή για την εγγραφή της, αμέσως κατάλαβε ότι αυτό ήταν που ήθελε να κάνει. Αν και οι γονείς της ανησυχούσαν μήπως  της συμβεί κάποιο ατύχημα, καθώς είχε «μειονέκτημα» έναντι των άλλων αθλητών, η Έλενα δεν πτοήθηκε και  υποσχέθηκε ότι όχι μόνο δεν θα έχει ατύχημα, αλλά θα είναι πρώτη.

Και την υπόσχεσή της την έκανε πραγματικότητα. Πήρε πολλές διακρίσεις σε αγώνες και έκανε υπερήφανη την οικογένειά της. Κάνει όμως υπερήφανο και τον τόπο καταγωγής της, το Αιτωλικό.

Το Αιτωλικό, είναι ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της, όμως η οικογένεια ζει και εργάζεται στα Γιάννενα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Αιτωλικό δεν βρίσκεται στην καρδιά τους, αφού οι επισκέψεις τους και η συμμετοχή τους σε διάφορες τοπικές δράσεις είναι συχνές. Η Έλενα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και στην πομπή της επετείου της Μάχης του Ντολμά, όπως έκανε και φέτος, ενώ κάθε χρόνο είναι παρούσα στην πομπή της Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου. Ήδη είναι έτοιμη και για την φετινή της συμμετοχή.

Σε ότι αφορά στην μεγάλη της αγάπη το Τάε Κβο Ντο, είναι ήδη έτοιμη για την συμμετοχή της στους προκριματικούς αγώνες που θα γίνουν στην Σόφια της Βουλγαρίας για τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού. Είναι η μοναδική αθλήτρια που επιλέχθηκε για τους προκριματικούς με τα χρώματα της Ελλάδας και ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για την Σόφια.

Να σημειωθεί ότι μόλις φέτος, στις αρχές δηλαδή του 2024, δημιουργήθηκε Πανελλήνια Ομοσπονδία para Τάε Κβο Ντο για τους αθλητές με ιδιαιτερότητες. Έτσι λοιπόν η Έλενα Παπασταματοπούλου είναι η πρώτη αθλήτρια που επιλέχθηκε για να δώσει την «μάχη» της για το Παρίσι.

Οι ευχές όλων φυσικά είναι στο πλευρό της,  ώστε στις 8 Μαρτίου να επιστρέψει νικήτρια από την Σόφια και στην συνέχεια να την καμαρώσουμε στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού.

aixmi-news.gr

Συνεχίζει να “χορεύει” η Κεφαλονιά: Περισσότερες από 90 δονήσεις – Τι λέει ο Άκης Τσελέντης