ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο21 άτομα από Ευρωπαϊκές χώρες στο Αγρίνιο

21 άτομα από Ευρωπαϊκές χώρες στο Αγρίνιο

21 άτομα από Ευρωπαϊκές χώρες στο Αγρίνιο

Ευρωπαϊκός προσανατολισμός για το Σ.Δ.Ε Αγρινίου

21 άτομα από Ευρωπαϊκές χώρες στο Αγρίνιο

Σήμερα και χθες στο Αγρίνιο η διεξαγωγή του. Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας φιλοξενεί εικοσιένα άτομα από επτά ευρωπαϊκές χώρες

 

Ομάδα εργασίας εκπαιδευτικών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συμμετέχει  στην 7η  συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα και ξεκίνησε χθες στο Αγρινίου, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Σύμπραξης Grundtvig Click to Career (C2C) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Δια Βίου Μάθησης Grundtvig.

Η Εκπαιδευτική Σύμπραξη διαρκεί δύο έτη, από την 1η Αυγούστου του 2013 έως και την 31η Ιουλίου του 2015 και την συναποτελούν Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί από οκτώ χώρες, όπως η Ρουμανία που είναι Συντονιστής, η Ιταλία, η Κύπρος, η Γερμανία, η Λιθουανία, η Κροατία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα. Το έργο εστιάζει στη μεγιστοποίηση της μεταφοράς γνώσεων και εμπειριών, καθώς και στην αναγνώριση των εργαλείων και των σύγχρονων μεθόδων πρόσβασης στις ευκαιρίες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία, ενώ οι εργασίες και τα συνέδρια πραγματοποιούνται στα Αγγλικά. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στόχος είναι η δημιουργία διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα παρέχουν υποστήριξη σε άτομα που επιθυμούν να ιδρύσουν και να διαχειριστούν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο. Οι δραστηριότητες του Έργου περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε οργανισμό-εταίρο κατά τη διάρκεια του έργου. Επίσης, μαθήματα e-learning θα φιλοξενηθούν στην εκπαιδευτική πλατφόρμα MOODLE. Σε αυτή θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, χωρίς περιορισμούς χρόνου και χώρου, όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ​​και να γίνουν αυτο-επιχειρηματίες στον κυβερνοχώρο.

Η ομάδα-στόχος της Εκπαιδευτικής Σύμπραξης Click to Career (C2C) αποτελείται από ανέργους, νοικοκυρές, χειροτέχνες, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και ανθρώπους προικισμένους με καλλιτεχνικές ή δημιουργικές ικανότητες. O κεντρικός άξονας της συνάντησης που πραγματοποιείται  στο Αγρίνιο είναι η δημιουργία προσωπικής εταιρικής επωνυμίας και ζητήματα copyright. Οι  οργανισμοί-εταίροι καταθέτουν την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους σχετικά με αυτό το ζήτημα, καθώς και την εμπειρία και την δράση τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας  στον κυβερνοχώρο.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου κατέθεσε την δική  εμπειρία  στη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση αλλά  και στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιείται  επίσκεψη-ενημέρωση στην επιχείρηση ΓΑΙΑ στο Αγρίνιο, καθώς και πολιτιστική επίσκεψη στην Αρχαία Πλευρώνα  και στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι. Η συμμετοχή των αντιπροσώπων από τις  επτά ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούνται στο Αγρίνιο κρίνεται άκρως ικανοποιητική. Οι αντιπρόσωποι ανέρχονται συνολικά  στους 21. Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία σε αυτή τη συνάντηση είναι η Κυπριακή, η οποία αποτελείται από επτά μέλη που προέρχονται από την Πάφο.

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr