ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμο200 χρόνια από την Επανάσταση με επίκεντρο την Ανάληψη

200 χρόνια από την Επανάσταση με επίκεντρο την Ανάληψη

200 χρόνια από την Επανάσταση με επίκεντρο την Ανάληψη

Η Ανάληψη εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021» δημιουργώντας ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 24 & 25 Ιουλίου υπό την ΑΙΓΙΔΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Σε μια ιδιαίτερη περίοδο η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος σε ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό αποκτά μεγάλη σημασία και δίνει την δυνατότητα σε πολλούς να το γνωρίσουν.

Οι ήρωες του Απόκουρου, η Μάχη του Πετροχωρίου, το Στρατόπεδο Γ. Καραϊσκάκη στην Δερβέκιστα, ο ρόλος της Αιτωλικής Συμπολιτείας στην Ελληνική Επανάσταση είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα εξεταστούν ενώ θα υπάρχουν προβολές ταινιών, χορευτικές παραστάσεις, κατάθεση στεφάνων και πολλά ακόμη με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από το εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.

Σε ανακοίνωση του διοργανωτή ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ» αναφέρεται: «δραστηριοποιούμαστε στο τόπο μας δίνοντας του ζωντάνια και επισκεψημότητα, αναδεικνύουμε το χωρίο μας μέσα από την ιστορία και το πολιτισμό μου. Κρατάμε το τόπο μας ζωντανό γιατί το αξίζει».

aixmi-news.gr

Καλύβια: Ασφαλτοστρώθηκε η κεντρική οδός στον οικισμό Αγίου Γεωργίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr