ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου: Αφιέρωμα στη γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας (εικόνες)

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου: Αφιέρωμα στη γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας (εικόνες)

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου: Αφιέρωμα στη γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας (εικόνες)

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή τον εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικό για την όλη εκπαιδευτική  δράση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του διευθυντή του  σχολείου Παντελή Καντάνη, ήταν ο εκπαιδευτικός Θεμιστοκλής Βρανάς, που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών, δημιούργησαν έκθεση σχετική με την Πολεμική Αεροπορία, μεταφέροντας στο χώρο του σχολείου και σε συγκεκριμένο ανοιχτό χώρο, αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με την Πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στη σχετική ενημέρωση,  οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, στολή Ικάρου, μνημόνια ενεργειών χειριστού, κάσκες πιλότων, από το 1950 μέχρι σήμερα, στολές πτήσεων πιλότου, με όλο  τον εξοπλισμό του πιλότου (αλεξίπτωτο και πακέτο επιβίωσης), καθώς επίσης και ανοικτό αλεξίπτωτο πιλότου. Όλα τα παραπάνω ήταν ευγενική προσφορά για την ημέρα αυτή, του εν ενεργεία πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, συμπατριώτη μας και πατέρα μαθήτριας του σχολείου μας, Ασημακόπουλου Βασιλείου, καθώς επίσης και του κ. Βρανά Θεμιστοκλή, από την προσωπική του συλλογή.

Στο χώρο υπήρχαν φωτογραφίες από  αεροσκάφη της πολεμικής μας Αεροπορίας, ζωγραφικοί πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, με θέμα την πολεμική αεροπορία, αλλά και συναρμολογούμενα μοντέλα των αεροσκαφών, που μας έφερε στο σχολείο για τις ανάγκες της έκθεσης ο κ. Σιόλος Δημήτρης, – δικές του κατασκευές –  και πραγματικά τον ευχαριστούμε θερμά, γι’  αυτή του την προσφορά.

Οι μαθητές μας, καθ’ όλη την λειτουργία του Σχολείου, την Δευτέρα 8/11/21 , πέρασαν με τους δασκάλους τους κατά τμήμα και σε διαφορετική χρονική στιγμή και ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον υπεύθυνο συνάδελφο. Συζήτησαν μαζί του για όλες  τις απορίες και τους προβληματισμούς που τους γεννήθηκαν και με πολύ ενθουσιασμό ευχαρίστησαν τον συνάδελφο για τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε όλους εκείνους που αφανώς βοήθησαν για να γίνει όλη αυτή η εκπαιδευτική δράση στο σχολείο μας, αλλά κυρίως τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και τον  πατέρα της μαθήτριας  του σχολείου μας, εν ενεργεία πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για την όλη προσφορά του, τόσο των αντικειμένων που έφερε από την προσωπική του συλλογή, όσο και την ηθική συμπαράσταση και την αγάπη του σε μας και στο έργο μας.

Ευχόμαστε σ’ αυτόν και σε όλους τους πιλότους μας, δύναμη,  υγεία και οι Αρχάγγελοι να τους σκεπάζουν πάντα σε κάθε πτήση που κάνουν για μας και την πατρίδα μας.

 

 

Κεφαλόβρυσο Ναυπάκτου: Τελετή μνήμης για τους πεσόντες αεροπόρους την Κυριακή 14 Νοεμβρίου

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr