ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα Νεα19 εξιχνιάσεις παιδικής πορνογραφίας στην Δυτική Ελλάδα

19 εξιχνιάσεις παιδικής πορνογραφίας στην Δυτική Ελλάδα

Η ενημέρωση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη στην ενημέρωση στην Βουλή ανέδειξε και περιπτώσεις από την Δυτική Ελλάδα

 

Από την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης στην Βουλή προκύπτει ότι κατά την περίοδο 2011 – 2014 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε ως κατηγορούμενους 1.028 άτομα, εκ των οποίων οι 271 κατηγορούνταν για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας. Εξ αυτών, οι 19 προέρχονταν από την Δυτική Ελλάδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως αποκάλυψε ο κ. Σφακιανάκης, διαθέτει πρόγραμμα που σαρώνει όλο το ελληνικό διαδίκτυο και μπορεί να εντοπίζει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κατά την ενημέρωση επίσης έγινε γνωστό ότι τα τελευταία 8 χρόνια η δίωξη απέτρεψε 1.060 αυτοκτονίες από τις οποίες μόνο οι 36 οδηγήθηκαν στην εντατική.

Αίσθηση ακόμη έκανε η αποκάλυψη ότι οι δεκάδες ανήλικοι στην Αθήνα αποπλανούνταν μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και μάλιστα τα θύματα φωτογραφίζονταν γυμνά σε τουαλέτες, σε πολλές περιπτώσεις από γονείς, ενώ άλλοι γονείς αντικρίζοντας το θέαμα αυτό από τα παιδιά τους κινητοποιήθηκαν ώσπου ξεσκεπάστηκε η υπόθεση.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr