ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΕνημερωτικές δράσεις από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ενημερωτικές δράσεις από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ενημερωτικές δράσεις από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών για το 2016, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και η Εθελοντική Ομάδα “Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου” υλοποίησαν μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας-συντονιστή των εκδηλώσεων στην Ελλάδα, μια σειρά ενημερωτικών δράσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό.

Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, μαθητές από τέσσερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώθηκαν στη λιμνοθάλασσα της Ανατολικής Κλείσοβας, όπου ενημερώθηκαν για τα μεταναστευτικά πουλιά, τον καθοριστικό ρόλο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο παγκόσμιο φαινόμενο της μετανάστευσης καθώς και την ανάγκη προστασίας της ως βιότοπος που εξασφαλίζει τροφή, ξεκούραση και προστασία στην ορνιθοπανίδα.

Συνολικά εκατόν σαράντα πέντε μαθητές από το 3ο Δ.Σ. Μεσολογγίου, το 2ο Δ.Σ. Αιτωλικού, το Δ.Σ. Ευηνοχωρίου και το12ο Δ.Σ. Αγρινίου, μαζί με τους συνοδούς δασκάλους τους, παρατήρησαν με τηλεσκόπια τους αργυροπελεκάνους, τους λευκοτσικνιάδες, τις φαλαρίδες και τους κορμοράνους που υπήρχαν στην περιοχή και που κάθε χρόνο επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο. Ακολούθησαν υπαίθρια περιβαλλοντικά εργαστήρια και περιβαλλοντικά παιχνίδια που ενεργοποίησαν τις αισθήσεις των μαθητών και τους μύησαν στο θαυμαστό κόσμο των υγροτόπων και των φτερωτών ενοίκων τους.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 01 Οκτώβρη 2016 και την Κυριακή 02 Οκτώβρη 2016 με 2 Ποδηλατοβόλτες για παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και κιάλια στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και την Κεντρική Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού αντίστοιχα με συμμετοχή κατοίκων αλλά και τουριστών της περιοχής.

Από την Κυριακή 02 Οκτώβρη 2016 ξεκίνησε και η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα Μεταναστευτικά πουλιά» την οποία το κοινό μπορεί να επισκεφτεί στο χώρο Manu Cafe στο Αιτωλικό έως τις 05 Οκτώβρη 2016 και από τις 06 έως 08 Οκτώβρη στην Γκαλερί του Τεχνοχώρου Κοχλίας στο Μεσολόγγι.

290916

011016

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ