ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΘα σηκώσουμε το βάρος στο μερίδιο που μας αναλογεί – Άλλο το προσφυγικό κι άλλο το μεταναστευτικό,ξεκαθαρίζει ο Γ. Παπαναστασίου (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Θα σηκώσουμε το βάρος στο μερίδιο που μας αναλογεί – Άλλο το προσφυγικό κι άλλο το μεταναστευτικό,ξεκαθαρίζει ο Γ. Παπαναστασίου (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Θα σηκώσουμε το βάρος στο μερίδιο που μας αναλογεί – Άλλο το προσφυγικό κι άλλο το μεταναστευτικό,ξεκαθαρίζει ο Γ. Παπαναστασίου (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τις θέσεις του για το προσφυγικό επανέλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης «Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και το Αγρίνιο», στη Δημοτική Πινακοθήκη.

unnamedΟ κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αγρινίου ουδέποτε αρνήθηκε τη συνδρομή που του αναλογεί στη διαχείριση και τη φιλοξενία προσφύγων, ένα θέμα τελείως διαφορετικό από το μεταναστευτικό, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η φιλοξενία δεν θα γίνει εντός του αστικού ιστού, αλλά σε σημείο που θα μπορεί να είναι αποδεκτό από την τοπική Κοινωνία και, σε κάθε περίπτωση, θα επιλεγεί μετά από διαβούλευση του αρμόδιου Υπουργείου με το Δήμο και όχι μέσω άνωθεν εντολών.

Αναλυτικότερα ο κ. Παπαναστασίου τόνισε:

«Το προσφυγικό ένωσε όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος, ένα βάρος που δεν της αναλογεί, γιατί κάποιοι στην Ευρώπη κωφεύουν. Δεν μπορεί τα βάρη να πέφτουν όλα στην Ελλάδα. Και βεβαίως δεν πρέπει να μπερδεύουμε το προσφυγικό με το μεταναστευτικό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά θέματα. Δεν είναι όλοι πρόσφυγες στην Ελλάδα, είναι και κάποιοι που βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν μαζί με τους πρόσφυγες της Συρίας το Αιγαίο και φυσικά, ως οφείλαμε, ως κράτος δικαίου, ως μια δημοκρατική χώρα, καλά κάναμε και τους δεχθήκαμε.

unnamedΒεβαίως και θα πάρουμε όλοι το μερίδιο και το βάρος που μας αναλογεί. Το ίδιο θα γίνει και για το δήμο Αγρινίου. Γιατί κάποιοι αναρωτιούνται και λένε ότι είμαστε αρνητικοί. Δεν είμαστε αρνητικοί. Θα πάρουμε και εμείς πρόσφυγες. Επαναλαμβάνω πρόσφυγες.Στο μερίδιο που μας αναλογεί. Το που θα εγκατασταθούν επίσης είναι κάτι που θα πρέπει η κοινωνία του Αγρινίου να το αποδεχθεί. Και θέλοντας να εκφράσω την κοινωνία του Αγρινίου, γιατί καθημερινά έρχομαι σε επαφή μαζί της και την αφουγκράζομαι, όταν ανακινήθηκε το θέμα για το παλιό νοσοκομείο,επανέλαβα αυτό που είχα πει και στο δημοτικό συμβούλιο,ότι δηλαδή είμαι αρνητικός, γιαεγκατάσταση προσφύγων στον αστικό ιστό. Υπάρχουν άλλοι χώροι, τους οποίους θα βρούμε σε συνεννόησημε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

unnamedΘα επιτελέσουμετο καθήκον μας ως δήμος Αγρινίου και ως Έλληνες. Το λέω γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θέλω να αιωρούνται αρνήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Εξάλλου, γι’ αυτό,το ΔΗΠΕΘΕ,ο Δήμος Αγρινίου, από το καλοκαίρι ακόμα, «ανέβασε» την παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας», στο αρχαίο θέατρο της Στράτου, που κάποιοι σημειωτέων, τη λοιδόρησαν, κι με αυτή «άνοιξε», ακολούθως, μετά από 2100 χρόνια, το αρχαίο θέατρο της Δήλου. Ήταν συμβολισμός, ότι ο καθένας μπορεί να γίνει πρόσφυγας, ακόμα και μια βασίλισσα.»

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Ακολουθεί videoμε τις δηλώσεις του κ. Παπαναστασίου.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr