«Φοιτητικός αέρας» στην αγορά του Αγρινίου

Τουλάχιστον 500 νέοι φοιτητές έρχονται τη νέα περίοδο Σούπερ πακέτα για αγορά επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών Ξεκίνησαν σιγά – σιγά οι φοιτητές να έρχονται για…

foitites

Τουλάχιστον 500 νέοι φοιτητές έρχονται τη νέα περίοδο

Σούπερ πακέτα για αγορά επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών

Ξεκίνησαν σιγά – σιγά οι φοιτητές να έρχονται για την εγκατάστασή τους στο Αγρίνιο και αφού πραγματοποιούν την ηλεκτρονική τους εγγραφή στο Υπουργείο Παιδείας, προχωρούν στη δεύτερη φάση, στην εγγραφή τους στα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης. Μέχρι σήμερα, στα τρία τμήματα του Αγρινίου, προστέθηκαν – εγγράφηκαν, μέχρι στιγμής -αφού οι εγγραφές συνεχίζονται- 500 περίπου νέοι φοιτητές.

Οι φοιτητές έχουν αφήσει εδώ και χρόνια το δικό τους στίγμα στην τοπική αγορά και γι’ αυτό, τόσο στην πόλη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχουν φοιτητικά πακέτα, τα οποία όμως δεν ακολουθούν όλοι οι φοιτητές «πιστά». Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όπως επαληθεύουν στη «Σ» επαγγελματίες που οι κλάδοι τους εξυπηρετούν με διάφορα προϊόντα και εμπορεύματα τους φοιτητές, το 20% με 30% των φοιτητών κάνει ηλεκτρονική έρευνα αγοράς για τον εξοπλισμό του σπιτιού του, κάτι που γίνεται και με την εύρεση φοιτητικής  στέγης, όπως είχαμε καταγράψει προσφάτως σε αντίστοιχο ρεπορτάζ που είχαμε παρουσιάσει με μεσίτες της πόλης, σχετικά με το που κυμαίνονται οι τιμές των σπιτιών στην περιοχή.

Αναφορικά με τα έπιπλα και τον εξοπλισμό του σπιτιού, ο Νίκος Χολέβας επισήμανε πως «από το τέλος του Αυγούστου, οι φοιτητές ενημερώνονται για όλα τα είδη του σπιτιού τους και τα έπιπλα, τον τρόπο που θα γίνει η εμπορική συναλλαγή, τα φοιτητικά πακέτα κτλ. Μεγάλη μερίδα φοιτητών, λειτουργούν μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών, ενώ υπάρχουν και οι «παραδοσιακοί» πελάτες, που είναι οι περισσότεροι, που επισκέπτονται το κατάστημα».

Νίκος Χολέβας

                                                                      Ο Νίκος Χολέβας

Ο μέσος όρος των χρημάτων που δαπανούν οι φοιτητές για εξοπλισμό σπιτιού είναι περίπου τα 1.500 ευρώ, ενώ η αγορά πλέον στη «φοιτητική κατηγορία» και όχι μόνο, επιτάσσει όλα τα προϊόντα να προσφέρονται από τον ίδιο σχεδόν «πάροχο». Στις ηλεκτρικές συσκευές οι περισσότεροι φοιτητές ψάχνουν ηλεκτρονικά στις αλυσίδες καταστημάτων, ενώ μεγάλο ποσοστό αρκείται στα φοιτητικά πακέτα. «Το φοιτητικό πακέτο για τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν διαθέτει συγκεκριμένες συσκευές, αλλά προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φοιτητή. Άλλος θέλει για παράδειγμα δύο συσκευές, άλλος περισσότερες. Ο όμιλός μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από γκάμα ηλεκτρικών συσκευών και οι φοιτητές να αγοράσουν αυτά που χρειάζονται» σημείωσε στη «Σ» ο Θωμάς Στασινός.

Θωμάς Στασινός

                                                                    Ο Θωμάς Στασινός

Η ευελιξία που υπάρχει στο τοπικό εμπόριο και την αγορά για την επιλογή ηλεκτρικών συσκευών, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή, να επιλέξει εξαιρετικά προϊόντα σε αρκετά καλές τιμές. Όπως ανέφεραν κι’ άλλοι επιχειρηματίες του Αγρινίου, τον Σεπτέμβριο, αλλά και αρχές Οκτωβρίου, οι φοιτητές κάνουν έντονη την παρουσία τους στον εμπορικό κόσμο, ενώ επωφελούνται κι’ άλλοι κλάδοι, όπως της εστίασης και της αναψυχής.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα "Συνείδηση"