ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα Νεα1000 άτομα δήλωσαν ζημιές

1000 άτομα δήλωσαν ζημιές

1000 άτομα δήλωσαν ζημιές

1000 άτομα δήλωσαν ζημιές

Από τον παγετό του Ιανουαρίου υπήρξαν 1000 δηλώσεις από την Αιτωλοακαρνανία και την Άμφισσα. Σε ποιες περιοχές του νομού είναι όσοι επλήγησαν. Τι συμβαίνει με τον παγετό των τελευταίων εικοσιτετραώρων

 

Από τον παγετό των τελευταίων εικοσιτετραώρων μέχρι και χθες δεν υπήρξε κάποια αναγγελία ζημιάς από τους παραγωγούς, αν και όπως δήλωσε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ κ. Αλέξανδρος Κοντοσπύρος δεν υπήρχε και λόγος, αφού τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ την περίοδο αυτή πραγματοποιούν τις εκτιμήσεις του παγετού του Ιανουαρίου και θα εντοπίσουν ότι έχει προκληθεί τώρα εντάσσοντάς το στην έκθεσή τους.

Συγκεκριμένα από τον παγετό του Ιανουαρίου στην Άμφισσα έκαναν αίτηση ότι επλήγησαν από τον παγετό 300 άτομα και στην Αιτωλ/νία 700 άτομα. Στο νομό μας οι παραγωγοί των πληγέντων περιοχών είναι αυτές του Αγρινίου, της Στράτου, των Καλυβίων, της Αμφιλοχίας, του Νεοχωρίου, της Κατοχής, της Μάστρου και γενικότερα της περιοχής των Οινιαδών.

Στην παρούσα φάση η κύρια καλλιέργεια είναι τα πορτοκάλια για τα οποία δεν υπήρξε όμως κάποια ενημέρωση, αν και όπως προαναφέραμε πιθανές καταστροφές από τον παγετό θα εντοπιστούν στους ελέγχους των κλιμακίων.

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr