ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο100.000,00 ευρώ στα ταμεία του δήμου

100.000,00 ευρώ στα ταμεία του δήμου

Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εξασφαλίζεται από τον δήμο Αγρινίου μεγάλο χρηματικό ποσό για την κάλυψη των  αναγκών του

100.000,00 ευρώ στα ταμεία του δήμου

Τα χρήματα αυτά διεκδικήθηκαν και εξασφαλίστηκαν για την αποκατάσταση ζημιών από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για την εκτέλεση προληπτικών έργων για την αποφυγή προβλημάτων από θεομηνίες

 

Μετά το χρηματικό ποσό «μαμούθ» που διεκδίκησε και κέρδισε ο δήμος Αγρινίου στις αρχές του μήνα και αγγίζει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, σε σύνολο 3,7 εκατομμυρίων που έδινε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους, ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου έρχεται να βάλει και επιπλέων χρήματα στα ταμεία του δήμου.

Αυτή τη φορά με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών εξασφαλίστηκαν 100.000,00 ευρώ για τον δήμο Αγρινίου, χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε έργα πρόληψης για θεομηνίες και παράλληλα για έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν επίσης από φυσικά φαινόμενα. Η νέα αυτή επιτυχημένη προσπάθεια, να προστεθούν δηλαδή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσα χρήματα στα ταμία του δήμου μέρος των οποίων θα διατεθούν μάλιστα και για προληπτικά έργα έχει ήδη υπογραφεί και από τον υπουργό Εσωτερικών κ Αργύρη Ντινόπουλο, ενώ ήδη έχουν ακολουθηθεί οι απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες ώστε να εισπραχθούν.

Ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε για το θέμα αυτό «Είχαμε ζημιές σε τρία γεφύρια του Αγρινίου. Στο γεφύρι στην παλαιά εθνική οδό στην περιοχή της Νεάπολης, υπάρχει επίσης πρόβλημα με ένα άλλο γεφύρι στο Ζαπάντι και υπήρχαν καταστροφές σε κάποια σημεία από ένα γεφύρι στην Λεπενού. Τα προβλήματα αυτά πρέπει να αποκατασταθούν. Ταυτόχρονα, πρέπει να κάνουμε καθαρισμούς σε πολλά άλλα σημεία του δήμου για να αποφευχθεί κάθε ζημιά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Διεκδικήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε τα χρήματα αυτά ως έκτακτη επιχορήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών. Το Αγρίνιο και η νέα δημοτική αρχή έχει φωνή και αν διεκδικείς κερδίζεις»

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr