ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα10 προτάσεις από Φαρμάκη για την πολιτική προστασία και τις πυρκαγιές

10 προτάσεις από Φαρμάκη για την πολιτική προστασία και τις πυρκαγιές

10 προτάσεις από Φαρμάκη για την πολιτική προστασία και τις πυρκαγιές

10 προτάσεις από Φαρμάκη για την πολιτική προστασία και τις πυρκαγιές

Στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στον Πύργο, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσίασε μεταξύ άλλων συνοπτικά το σύνολο των αλλαγών που πρέπει να γίνουν και για τα οποία αρμόδια είναι η κεντρική εξουσία.

Συγκεκριμένα ο Νεκτ. Φαρμάκης παρέθεσε δέκα αναγκαίες παρεμβάσεις. Μεταξύ αυτών, η επίσπευση δημιουργίας των Περιφερειακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας με απαραίτητη προϋπόθεση την ενίσχυσή τους με όλα τα απαραίτητα μέσα και το εξειδικευμένο προσωπικό, η ενίσχυση των Δασαρχείων με προσωπικό και η ευθύνη τους να περάσει στην Αυτοδιοίκηση, η διαμόρφωση νέων θεσμικών πλαισίων για τους δασικούς δρόμους και τις αντιπυρικές ζώνες,

η πλήρης υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης από τον ΑΔΜΗΕ, η ηλεκτρονική επιτήρηση των δασών, η εκπαίδευση και η αύξηση του αριθμού των εθελοντών, η έγκαιρη διάθεση πόρων στους ΟΤΑ για καθαρισμούς και άλλες ενέργειες πρόληψης, η υιοθέτηση fast track διαδικασιών για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα και η θέσπιση ενός σταθερού και «αυτόματου» μηχανισμού αρωγής και ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων που να υπακούει στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Στο Φράχτη ο Σπ. Λιβανός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr