ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια1.237 Θέσεις Εργασίας στο νομό

1.237 Θέσεις Εργασίας στο νομό

1.237 Θέσεις Εργασίας  στο νομό

Προεκλογική παγίδα ή όχι? Ουδείς το γνωρίζει

1.237 Θέσεις Εργασίας

στο νομό

Σύντομα προκηρύσσονται 1.237 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Αιτωλοακαρνανία και επιπλέον 2.253 για την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Ποιες είναι οι ειδικότητες και οι αποδοχές των ωφελουμένων. Πεντάμηνη απασχόληση με πιθανότητα παράτασης ενός μηνός και δεκαπέντε ημερών

 

Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την πρόσληψη, μέσω προκηρύξεως του ΟΑΕΔ, 52.550 ανέργων πανελλαδικά. Η προκήρυξη μάλιστα είναι στα γραφεία του ΑΣΕΠ. Το πρόγραμμα αφορά ανέργους άνω των 29 ετών, μέλη οικογενειών που δεν διαθέτουν κανένα εργαζόμενο μέλος, αλλά και μέλη που επίσης έχουν ανέργους, ενώ προϋπόθεση είναι στα μητρώα ανέργων να είναι αμφότεροι οι σύζυγοι και όχι μόνο ο αιτών. Αφορά επίσης τους μακροχρόνια ανέργους που είναι εκτός εργασιακού στίβου περισσότερο από 12 μήνες καθώς επίσης και τους ανέργους πτυχιούχους Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού κλάδου, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Τα άτομα αυτά θα στελεχώσουν θέσεις που τους αντιστοιχούν βάσει των προσόντων τους. Στην Αιτωλ/νία οι θέσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν είναι 1.237, ενώ στην Ηλεία 898 και στην Αχαΐα 1.355.

Τα κριτήρια που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι τα εξής να είναι ενταγμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 36 μήνες. Κριτήριο επίσης είναι ο αριθμός των ανήλικων παιδιών που διαθέτουν, η ηλικία τους, το ετήσιο εισόδημα τους είτε αυτό είναι το οικογενειακό ή το ατομικό τους, το διάστημα που είναι συνεχώς άνεργοι να μην υπερβαίνει το όριο των 36 μηνών (τόσο του αιτούντος όσο και της συζύγου του).

Οι συμβάσεις όσων κατοχυρώσουν την συμμετοχή τους θα είναι πεντάμηνες ορισμένου χρόνου, οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν παράταση για ένα μήνα και δεκαπέντε μέρες μόνο από το Υπουργείο Παιδείας. Οι ειδικότητες είναι στο σύνολό τους 126 και αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κατηγορία ΠΕ εμπεριέχονται επίσης Βιβλιοθηκονόμοι, εκπαιδευτικοί Γαλλικής Φιλολογίας, πτυχιούχοι Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχιτέκτονες, Γιατροί, Πτυχιούχοι Κοινωνικών Επιστημών, Μεταφράσεων, Μηχανολόγων Μηχανικών, Νοσηλευτών, Πληροφορικής και Οικονομικών.

Στην Κατηγορία ΤΕ εντάσσονται επίσης οι Αρχιτέκτονες, οι Βιβλιοθηκονόμοι και Νοσηλευτές καθώς επίσης Γραφίστες, Δασολόγοι, Επόπτες Υγείας, Ηλεκτρολόγοι, Οικονομικοί Υπάλληλοι, Τεχνολόγοι Τροφίμων και οι Πτυχιούχοι Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Στην κατηγορία ΔΕ οι θέσεις απευθύνονται σε Βρεφονηπιοκόμους, Βοηθούς Βρεφοκόμων, Διοικητικούς, διοικητικούς Λογιστικούς και Διοικητικούς Οικονομικούς Υπαλλήλους, Διοικητικούς Υπαλλήλους, Γραμματείς, Ηλεκτρολόγους, Κλητήρες – Οδηγούς, Μάγειρες, Ξεναγούς, Χειριστές Η/Υ και Φύλακες Ημερησίους και Νυχτοφύλακες.

Οι ασφαλιστικές εισφορές και τα χρήματα θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ εκ των οποίων το οικονομικό σκέλος αντιστοιχεί σε 19,6 ευρώ ημερησίως, συνεπώς όχι περισσότερα των 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο των 427 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον ΟΑΕΔ και η φόρμα της αίτησης είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) . Μετά την συμπλήρωσή της οι ωφελούμενοι θα την αποστείλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ (http: //ait.oaed.gr//).

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr