ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΓεραπετρίτης: Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας – Θα πάμε βήμα βήμα

Γεραπετρίτης: Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας – Θα πάμε βήμα βήμα

Γεραπετρίτης: Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας – Θα πάμε βήμα βήμα

Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε αρχικά ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, μετά ττην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις, είπε. Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας, ανέφερε ακόμα και ξεκαθάρισε ότι «Θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».

Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, τόνισε. Ιστορική μέρα, χαρακτήρισε τη σημερινή ο κ. Γεραπετρίτης. «Η διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα». Η ελληνική διπλωματία ήταν προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τόνισε ακόμα. «Αισθάμομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» είπε ακόμα ο υπουργός.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία» είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας: Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην Αρχηγό τους κράτους» αναφερόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εγώ δε μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής στους συνομιλητές μου. Το ίδιο αισθάνομαι από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είχαμε πολλές περιπτώσεις έντασης που καταφέραμε να αποσυμπιέσουμε. Έχει αναπτυχθεί μία σχέση» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ