ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑναβάλεται επ’ αόριστον η δίκη Μαντέλη – Πέθανε ο 58χρονος Πρόεδρος του Δικαστηρίου!

Αναβάλεται επ’ αόριστον η δίκη Μαντέλη – Πέθανε ο 58χρονος Πρόεδρος του Δικαστηρίου!

Αναβάλεται επ’ αόριστον η δίκη Μαντέλη – Πέθανε ο 58χρονος Πρόεδρος του Δικαστηρίου!

Επ΄αόριστον αναβολή για τη δίκη Μαντέλη, που συνδέεται με το σκάνδαλο της Siemens. Η δίκη που είχε αρχίσει τον Νοέμβριο του 2013 είχε διακοπεί για τις 19 Σεπτεμβρίου 2016,  ενώ είχε φθάσει στο στάδιο των απολογιών. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του δικαστηρίου απεβίωσε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε επ’ αόριστον αναβολή.

Πρόκειται για την δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη (κατηγορείται ότι έλαβε 450.000 μαρκα από τη Siemens) και ακόμα τεσσάρων κατηγορουμένων, όπως αναφέρει το dete.gr.  Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος. Ο εφέτης, πέθανε σε ηλικία μόλις 58 ετών αφού ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες. Ο λόγος είναι πως δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη στη σύνθεση του Δικαστηρίου.

Εν τω μεταξύ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μετάφρασης του βουλεύματος για την κύρια υπόθεση της Siemens με τους 61 κατηγορούμενους που αναβλήθηκε επ αόριστον. Οι ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφασίσουν αν θα παρέμβουν ή όχι.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr