ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΖημιές στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας από μπουρίνι – Απίστευτες εικόνες

Ζημιές στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας από μπουρίνι – Απίστευτες εικόνες

Ζημιές στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας από μπουρίνι – Απίστευτες εικόνες

Απίστευτες εικόνες άφησαν πίσω τους ο δυνατός άνεμος και η νεροποντή που έπληξε μετά τα μεσάνυχτα και την πόλη της Άρτας. Στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου, η εικόνα «μιλά» από μόνη της. Έξι δέντρα ξεριζώθηκαν με το τσιμέντο αφήνοντας έκπληκτους τους εργαζόμενους που έφθασαν το πρωί στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης.

Στην είσοδο του παλιού νοσοκομείου, ο πλάτανος έχει πάρει κλίση και ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες κάνουν αυτοψία για να διαπιστώσουν το πρόβλημα, ενώ σε κάποια σπίτια στην πόλη έπεσαν σοβάδες από τους τοίχους χωρίς όμως αυτό να είναι επικίνδυνο. Στην οδό Σπ. Λάμπρου πρόβλημα εμφανίζει η στέγη ενός σπιτιού στο οποίο επίσης θα γίνει αυτοψία, ενώ κλαριά και μικρά δέντρα δεν άντεξαν την δύναμη της νεροποντής σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Στο επαρχιακό και εσωτερικό δίκτυο των δήμων στα ορεινά σημειώθηκαν καταπτώσεις, οι δρόμοι όμως είναι παντού ανοιχτοί μετά την επέμβαση μηχανημάτων των δήμων και της Περιφέρειας.

Πιο σοβαρή αλλά αντιμετωπίσιμη είναι η κατάσταση στο Δήμο Νικ. Σκουφά, όπου υλικές ζημιές κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό έχει υποστεί το αντλιοστάσιο ενώ όπως χαρακτηριστικά μας είπε η Δήμαρχος Ρ. Βαβέτση «έχουμε χάσει πολλούς κάδους απορριμμάτων» που παρασύρθηκαν από τον δυνατό άνεμο.
Υλικές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και επιχειρήσεις με τέντες που έχουν ξηλωθεί και τραπεζοκαθίσματα που έχουν παρασυρθεί από τη νεροποντή. «Νομίσαμε ότι θα σηκωθεί η στέγη και θα σπάσουν τα τζάμια» λένε κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με την κα Βαβέτση, οι υπηρεσίες του Δήμου κινούνται σε όλο τον Δήμο ώστε να καταγράψουν τις ζημιές και στη συνέχεια να φροντίσουν για την αποκατάσταση του.

Εισηγήτρια στο 1ο Διεθνές Συμποσίο Ορθόδοξων Ψαλτριών η Χρυσούλα Τασολάμπρου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

1 Comment

  1. Από την πολύ περιποίηση που είχαν σοργιαστικαν!!! Αφού δεν κλαδευτικαν ποτέ ο ΝΟΜΟΣ της φύσης εκδικείται

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.