ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΖεσταίνουν νερό σε κατσαρόλες στο νοσοκομείο Καρπενησίου! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ζεσταίνουν νερό σε κατσαρόλες στο νοσοκομείο Καρπενησίου! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ζεσταίνουν νερό σε κατσαρόλες στο νοσοκομείο Καρπενησίου! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

“Είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Εδώ και περίπου δέκα μέρες είμαστε χωρίς πετρέλαιο κίνησης, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ζεστού νερού. Το ζεστό νερό χρειάζεται για να κάνουν μπάνιο οι ασθενείς, να πλυθούν οι ασθενείς, να γίνεται ο καθαρισμός στην κουζίνα, στα πλυντήρια, στο χειρουργείο, χώροι που είναι βασικό να καθαρίζονται με ζεστό νερό. Συν το ότι έχουμε ασθενείς οι οποίοι είναι ευαίσθητοι, όταν, για παράδειγμα, κάποιος είναι χειρουργημένος, δεν μπορεί να πλυθεί με κρύο νερό. Είτε χειμώνας είναι, είτε καλοκαίρι. Έτσι, οι συνάδελφοι ζέσταιναν με κατσαρόλες νερό, για τα απαραίτητα. Για να κάνουμε μια τοπική πλύση, γιατί εδώ υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι λερώνονται, έχουν πληγές. Ζέσταιναν, λοιπόν, το νερό με τον παραδοσιακό τρόπο. Πώς κάναμε παλιά στα χωριά; Έτσι. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια” εξηγεί στο Newsit.gr ο Χρήστος Κοζώρης, αντιπρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Καρπενησίου.

Προσωρινή λύση με “δώρο” από την Περιφέρεια

Από τις διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού, ευαισθητοποιήθηκε η Διοικητική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και δώρισε 600 λίτρα πετρέλαιο στο νοσοκομείο, ποσότητα η οποία έλυσε προσωρινά το πρόβλημα.

“Τις τελευταίες δύο μέρες μας δάνεισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 600 λίτρα πετρέλαιο. Αυτό είναι μια προσωρινή λύση, Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Παρακαλέσαμε την Περιφέρεια, το έμαθε η Περιφέρεια, μπόρεσε να εξοικονομήσει 600 λίτρα πετρέλαιο και μας το έδωσαν. Είναι μηδαμινή ποσότητα”, λέει ο Χρήστος Κοζώρης και αναρωτιέται τι θα γίνει τον ερχόμενο χειμώνα, που στο Καρπενήσι έρχεται σε σχεδόν έναν μήνα.

Μειωμένος κατά 25% ο προϋπολογισμός, χωρίς πετρέλαιο έως το τέλος του έτους

Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Καρπενησίου μειώθηκε 25% το έτος 2019, σε σχέση με το έτος 2018. Έτσι, στις 21 Ιουλίου τελείωσε το πετρέλαιο κίνησης, που παράγει το ζεστό νερό του νοσοκομείου και δεν μπορεί να γίνει άλλη προμήθεια πετρελαίου μέχρι το τέλος του χρόνου, γιατί τελείωσαν και τα χρήματα για τη συγκεκριμένη δαπάνη.

“Τελείωσαν τα λεφτά του προϋπολογισμού στο συγκεκριμένο κωδικό και δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για πετρέλαιο μέχρι το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του 2019 για το νοσοκομείο ήταν μειωμένος κατά 25%. Δυστυχώς όμως, οι ανάγκες στο νοσοκομείο αυξάνονται, δεν μειώνονται. Από τις αρχές του 2019 ξέραμε ότι θα είχαμε πρόβλημα με τις προμήθειες. Εάν δεν ληφθεί μέριμνα, έτσι ώστε να δοθεί μία έκτακτη χρηματοδότηση για να καλυφθούν αυτά τα κενά, σίγουρα θα έχουμε σοβαρότερα θέματα.. Εδώ, επειδή είναι Καρπενήσι, υψόμετρο 1000 μέτρων, ο χειμώνας ξεκινάει νωρίς και τελειώνει πολύ αργά. Ξεκινάει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως το Μάιο. Όλους αυτούς τους μήνες χρειαζόμαστε καύσιμα για να ζεσταθούμε και όχι μόνο στο νοσοκομείο, αλλά και στα σπίτια μας. Η Περιφέρεια μας βοήθησε, αλλά έχει άλλες αρμοδιότητες. Εμείς, ως νοσοκομείο, ανήκουμε στο υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Υγείας είναι αυτό που διαχειρίζεται τις τύχες μας” λέει ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

newsit.gr

Από 20 Αυγούστου 2019 έως 29 Φεβρουαρίου 2020 η νέα κυνηγετική περίοδος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr