ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΧρ. Ζαπάντης: «Τυχερά τα παιδιά που βρίσκονται στον Παναιτωλικό»

Χρ. Ζαπάντης: «Τυχερά τα παιδιά που βρίσκονται στον Παναιτωλικό»

Χρ. Ζαπάντης: «Τυχερά τα παιδιά που βρίσκονται στον Παναιτωλικό»

Με αφορμή το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 και λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας 2018-19 ο προπονητής της Κ15 των τμημάτων υποδομών του Παναιτωλικού Χρήστος Ζαπάντης έδωσε την ΠΡΩΤΗ του ραδιοφωνική συνέντευξη μιλώντας εφ’ όλης της ύλης, στην εκπομπή «ΟΛΑ Sports» του Παρασκευά Μάζη στον «Δυτικά FM 92.8» 

Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι από το 2005 σε ακαδημίες, έχει υπάρξει πρώτος προπονητής σε Α’-Β’ κατηγορίατου τοπικού αλλά και βοηθός 4 χρόνια. Για οκτώ χρόνια στις ακαδημίες του Γ.Ο. Μεσολογγίου ενώ είχε και ένα πέρασμα από τον Όμηρο Νεοχωρίου «ομάδα της καρδιάς μας», όπως την χαρακτήρισε.

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε σε ηλικία 21 ετών μαζί με τον Γιώργο Ζήκο αναλαμβάνοντας τα τμήματα υποδομών του Ομήρου. Παράλληλα, σπούδαζε αλλά όσο πέρναγε ο καιρός αγάπησε περισσότερο το ποδόσφαιρο και την προπονητική βάζοντας τέλος στις σπουδές φτάνοντας μετά από 13 χρόνια κι ενώ πέρασε από πολλά πόστα να φτάσει να δουλεύει σε μία ομάδα επιπέδου Super League με υποδομές, όπως είναι ο Παναιτωλικός.

«Όταν έχεις να δουλέψεις με ακαδημίες, μιλάμε για ένα σχολείο από το οποίο μαθαίνεις πολλά και αλλάζεις και ως άνθρωπος προς το καλύτερο. Σίγουρα, μαθαίνουμε όλοι μας καθημερινά αλλά με την έως τώρα εμπειρία στις μικρές ηλικίες προχωράμε και δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό

Με συγκίνηση και παράλληλα δικαίωση μίλησε για τους στόχους που έθεσαν με τα παιδιά της Κ15 και το αποτέλεσμα που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Τονίζοντας, πως το σημαντικό όλων είναι να αναδείξουν ταλέντα, να τα εκπαιδεύσουν σωστά και να προχωρήσουν στην πρώτη ομάδα.

«Πρώτη βάση είναι το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι σε τεχνικό επίπεδο, το δεύτερο το οποίο είναι παρά πολύ σημαντικό και ερχόμαστε σε συνεργασία με τους γονείς και αφορά το σχολείο έχοντας το σε πρώτη βάση και μετά οι προπονήσεις και το ποδόσφαιρο. Ωθούμε τα παιδιά να είναι κοινωνικά αλλά και να βγουν γενικά έξω στη κοινωνία ως καλοί άνθρωποι. Είναι τυχερά τα παιδιά που βρίσκονται σε ένα υγιές σωματείο, όπως αυτό του Παναιτωλικού

Στα αξιοσημείωτα η γραφή ενός συνθήματος από την πλευρά του Χρήστου Ζαπάντη προς τα παιδιά της Κ15 λέγοντας τους ως «Μαχητές του Τίτορμου του Αιτωλού».

Ενδιαφέρον, παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του για τη συνεργασία με τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, τα παιδιά που έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις ακαδημίες, την ανδρική ομάδα αλλά και τον τοπικό αθλητισμό.

Ακούστε, αναλυτικά, στον παρακάτω σύνδεσμο όλη τη συνέντευξη του Χρήστου Ζαπάντη:

www.agriniotimes.gr

Διακοπή νερού στον βορειοδυτικό τομέα του Αγρινίου – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr