ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΥπουργείο Υποδομών: “Δεν έχει κατατεθεί αίτηση για άδεια υδατοδρομίου στη λίμνη Τριχωνίδα”

Υπουργείο Υποδομών: “Δεν έχει κατατεθεί αίτηση για άδεια υδατοδρομίου στη λίμνη Τριχωνίδα”

Υπουργείο Υποδομών: “Δεν έχει κατατεθεί αίτηση για άδεια υδατοδρομίου στη λίμνη Τριχωνίδα”

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την κατασκευή υδατοδρομίου στην λίμνη Τριχωνίδα στην Αιτωλοακαρνανία, αναφέρεται ότι το αρμόδιο Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο νόμου με σκοπό την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων, στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην αντιμετώπιση των ασαφειών που παρακωλύουν την έναρξη λειτουργίας τους.

Ακολουθούν αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση:

Απάντηση

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι, έως σήμερα, δεν έχει κατατεθεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών αίτηση για χορήγηση άδειας υδατοδρομίου στη λίμνη Τριχωνίδα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Ν. 4568/2018, εκτός από την έκδοση άδειας Ίδρυσης ή Λειτουργίας υδατοδρομίου σε θαλάσσια επιφάνεια, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης άδειας Ίδρυσης ή Λειτουργίας υδατοδρομίου σε λίμνη. Προϋπόθεση για την χορήγηση αδείας είναι η υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια Υπηρεσία, Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών, συνοδευόμενη από τον τεχνικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως ορίζεται στις διατάξεις του Ν. 4568/2018.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο μας επεξεργάζεται σχέδιο νόμου, με σκοπό να αντιμετωπισθούν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων, να απλοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι ισχύουσες διαδικασίες χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων, να αντιμετωπισθούν ασάφειες που παρακωλύουν την έναρξη λειτουργίας τους, να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής αδειοδότησής τους πέρα των λιμένων και λιμνών της χώρας καθώς και να διευρυνθεί το νομικό καθεστώς των δικαιούχων

Ο Υφυπουργός
Υποδομών & Μεταφορών
Ιωάννης Κεφαλογιάννης

59 κιλά χασίς σε ΙΧ στο Κομπότι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr